obljetnica ljekarne koprivnica

Ljekarna kod bolnice proda najviše lijekova, županijske ljekarne danas imaju 22 zaposlenika, a nedavno su zaposlene i dvoje osobe s invaliditetom

Moram reći da ljekarna unazad dvije, tri godine Županiju iznenadi s određenim poklonom, a to je višak prihoda nad rashodima što govori da unatoč svim problemima ljekarne dobro posluju. Neupitna je činjenica da je ova ustanova zaista jedna od najuspješnijih kad govorimo o sustavu zdravstva, kazao je župan Koren.

13:33h
0
Ljekarna u Ulici braća Radić // Foto: Sanjin Bojić

Ljekarne Koprivnica, Koprivničko-križevačke županije, obilježile su 68. obljetnicu djelovanja kao samostalna zdravstvena ustanova, a ujedno je obilježena i 72. obljetnica postojanja ljekarničke ustanove općenito.


Svečano obilježavanje održano je u prostorima ljekarne koja se nalazi u Ulici braće Radić, a koja je prema riječima Dragutina Korošeca, ravnatelja županijskih ljekarni, najkvalitetnija ljekarna u gradu po prometu.

– Danas imamo, uz dvije ljekarne u Koprivnici, one u Rasinji, Sokolovcu i Drnju. Dok sam došao prije desetak godina na ovo radno mjesto, imali smo osam zaposlenih. Danas imamo 22 zaposlena, a 43 pripravnika smo imali na stažu – kazao nam je.

Dragutin Korošec//Foto: Sanjin Bojić

Ono što treba posebno istaknuti je zaposlenje osoba s invaliditetom. Riječ je o dvije ženske osobe, jedna je stopostotni invalid, a druga 70-postotni.

–  Nisu mogle vjerovati kad sam im javio da će biti zaposlene, baš smo ih usrećili. Lijepo je činiti dobro. To je jedno zadovoljstvo za sve nas – kazao nam je.

Unatoč današnjim dobrim poslovnim rezultatima ove koprivničke ustanove, općenito stanje farmaceutske i ljekarničke djelatnosti u Hrvatskoj i nije toliko dobro. Najveći problem je neplaćanje od strane HZZO-a za lijekove, no usprkos tome, županijske ljekarne uspijevaju svojim potrošačima osigurati da mogu pronaći lijekove koji im trebaju i na vrijeme.

– No bez obzira na te poteškoće, redovito smo snabdjeveni i imamo sve što, kako se kaže, jučer izađe, a odmah idući dan ima kod nas u ponudi – zaključio je Korošec.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije pohvalio je rad županijskih ljekarni.

Darko Koren //Foto: Sanjin Bojić

– Moram reći da ljekarna unazad dvije, tri godine Županiju iznenadi s određenim poklonom, a to je višak prihoda nad rashodima, što govori da unatoč svim problemima ljekarne dobro posluju. Neupitna je činjenica da je ova ustanova zaista jedna od najuspješnijih kad govorimo o sustavu zdravstva – kazao je župan Koren.

Dodao je da osim što je centralna jedinica iz unajmljenog prostora preseljenja u vlastiti (Ljekarna na Florijanskom trgu), županijska ljekarna može se pohvaliti i s otvorenjem ispostava u općinama, a preuzimanjem ljekarne u Ulici Braća Radić, zaokružena je ta zdravstvena priča.

– Mogu samo čestitati na poslovnim rezultatima koje je ustanova postigla, a danas svjedočimo i uređenju prostora iznad ljekarne koji će, siguran sam, dobiti svoju kvalitetnu namjenu – kazao je župan Koren.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Ljekarna u Ulici braća Radić // Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

 

 

čitam...