12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ljeto na Šoderici // U četvrtak je na redu treća predstava Kerekesh Teatra – Skupština
L

Ne propustite

Premijera predstave Skupština održana je u prije više od deset godina, a do sada je odigrana više od 200 puta. Višestruko je nagrađivana.

Na jezeru Šoderica u četvrtak je na redu nova, treća od dogovorenih pet predstava Kerekesh Teatra. Riječ je o predstavi Skupština u kojoj glume Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Mijo Pavelko i Marija Krpan. Tekst i režija djelo je Lj. Kerekeša.

Predstave na najpoznatijem podravskom jezeru u sklopu Ljeta na Šoderici Kerekesh teatar provodi s Udrugom mladih Koprivnica, uz potporu Općine Legrad. Medijski pokrovitelj je portal Koprivnica.net.

Dosad je odaziv publike na predstave bio više nego dobar, a organizatori očekuju da će tako biti i ovaj put.

Predstava će se održati na otvorenom ispred Mosquito beach bara i bivšeg restorana Tomislava, a počinje u 21 sat.

Premijera predstave Skupština održana je u prije više od deset godina, a do sada je odigrana više od 200 puta. Višestruko je nagrađivana.

Prije dvije godine pripala joj je nagrada “Zlatni lav” za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu komornog teatra Umag za ulogu Trpimira Oršuša – glumac Lj. Kerekeš. Na istom festivalu predstava je proglašenom i najboljom po izboru publike. Stariji Kerekeš bio je najbolji glumac Festivala Gumbekovi dani 2010. godine, a “Gumbeka” je osvojila i sama predstava kao najbolja na festivalu.

Podsjećamo, kao i uvijek, dolazak publike u kazališni prostor na Šoderici predviđen je za 20.30 sati. Cijena ulaznice je 40 kuna, a kupiti se može u Mosquito baru na Šoderici, u caffe baru Kaktus u Koprivnici i na ulazu kazališnog prostora prije same predstave, od 19 sati.

Ključne riječi, koje bi iznova trebale privući brojnu publiku na Šodericu, jesu – satirična komedija.

Ukratko o predstavi (izvor Kerekesh Teatar):

Kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Umjetnik i tribun

[eTV] Avangardni umjetnik i osobenjak Korošec: Ljudi su bez glava, vesele se i feštaju, a mi tonemo

Sretan (77) rođendan našem osebujnom umjetniku i boemu, pučkom tribunu i pomalo filozofu, Koprivničancu Željku Korošecu! Gotovo da i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×