prijeti mu zatvor

Ljubomorni Dalibor (47) lažnom dojavom digao pola stanice na noge. Nazvao vatrogasce, predstavio se kao Slavko i prijavio požar na kući Radovana iz Botinovca

Priznao da je bio pod utjecajem alkohola, da se predstavio kao Slavko, što je ime njegovog očuha, i da je dojavio požar kako bi se osvetio Radovanu s kojim se posvadio oko cure

10:00h
0
mobitel envato
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Da ljubomora zna biti gadna stvar i da zbog iste čovjek može napraviti žešću glupost zbog koje će kasnije još žešće odgovarati, dobro zna 47-godišnji Dalibor iz Kunovec Brega, protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu. Sumnjiči ga se da je lažno alarmirao javnu službu o događaju i time počinio kazneno djelo protiv javnog reda.

Sve to odigralo se sredinom ožujka ove godine, oko ponoći, kada je Dalibor sa svog mobitela nazvao JVP Koprivnica, predstavio se kao Slavko i neistinito dojavio da u Botinovcu gori kuća od Radovana. Automatski je na noge digao koprivničke vatrogasce i policiju te članove DVD-a Koprivnički Ivanec, koji su dolaskom na ‘mjesto nesreće’ shvatili da su ‘preveslani’.

Dalibor je nakon toga uhićen, a prilikom ispitivanja je priznao da je bio pod utjecajem alkohola, da se predstavio kao Slavko, što je ime njegovog očuha, i da je dojavio požar kako bi se osvetio Radovanu s kojim se posvadio oko cure. Priznao je kako je i ranije te večeri nazvao policiju i požalio se kako mu je žena otišla s Radovanom.

Nesmotrenošću je na noge digao pet koprivničkih vatrogasaca, koji su u akciju krenuli s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec, koji su također došli s dva vozila, a trošak intervencije bio je težak 3210 kuna. Analizom provedenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je u inkriminirano vrijeme okrivljenik svojim postupanjem ostvario sva obilježja kaznenog djela lažne uzbune i tužitelji za njega traže osam mjeseci zatvora.

Možda bi taj prijedlog bio i nešto blaži da Dalibor nije već imao iskustva s pravosudnim tijelima, a dio života već je proveo iz rešetaka. Sudeći prema ovome, zatvor mu se ponovno smiješi.