19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
izborna skupština

Lokalna agencijska grupa Izvor promiče održivi ruralni razvoj, Dubravko Bilić novi predsjednik
L

Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata od strane LAG-a Izvor prošle godine iznosila je 3,6 milijuna kuna.

Ne propustite

Lokalna agencijska grupa Izvor na jučerašnjoj izbornoj skupštini iznjedrila je novo vodstvo. Tako je za predsjednika u idućem četverogodišnjem mandatu izabran Dubravko Bilić, gradonačelnik Grada Ludbrega.

– LAG Izvor obuhvaća područje na kojem živi gotovo 40 tisuća stanovnika. Velika je obaveza, ali i velik njihov doprinos u promicanju održivog ruralnog razvoja. Zahvaljujem prije svega dosadašnjem predsjedniku, gospodinu Božidaru Hajsoku na angažmanu i trudu koji su rezultirali činjenicom da je naš LAG u proteklom četverogodišnjem razdoblju povukao 13 milijuna kuna europskih sredstava za razvoj područja na kojem djeluju. Zaposlenici LAG-a također su važan faktor i vjerujem da na takvim kvalitetnim temeljima možemo zajedno djelovati i doprinositi razvoju našeg kraja te stvarati proizvode koji povezuju tradicijsku i kulturno-povijesnu baštinu i inovaciju temeljenu na prirodnim prednostima područja i međusobnoj suradnji – rekao je Dubravko Bilić.

Također je izabran i novi upravni odbor LAG-a kojeg čini 12 članova iz javnog, poslovnog i civilnog sektora koji dolaze s područja djelovanja LAG-a Izvor, odnosno općina Trnovec Bartolovečki, Martijanca, Svetog Đurđa, Velikog Bukovca, Malog Bukovca, Rasinje i gradova Ludbrega i Varaždinskih Toplica.

Na Skupštini se govorilo i o aktivnostima u lanjskoj godini. Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata od strane LAG-a Izvor iznosila je 3,6 milijuna kuna.

– LAG je također izradio 35 prijava na natječaje za udruge. Osim pisanja natječaja, udrugama redovno komunikacijski pomažemo oko poslova vezanih uz njihov tekući rad. Aktivno radimo i s poslovnim sektorom s područja LAG-a Izvor, savjetujemo i pomažemo poduzetnicima u pisanju poslovnih planova vezanih za dobivanje subvencioniranih poticajnih kredita te potpora za samozapošljavanje – kažu u LAG-u.

Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×