5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olakšice i pomoći

Ludbreg će pokriti plaće zaposlenih u vrtićima, pomoći uzgajivačima, isplaćivati novčanu pomoć i uvesti brojne dodatne mjere
L

Cilj predloženih mjera je pomoći gospodarstvu, ali i funkcioniranju svakodnevnog života.

Ne propustite

Grad Ludbreg već je započeo provođenje dijela mjera kojima se pomaže za vrijeme aktualne situacije.

Tako će pokriti troškove plaća zaposlenih u tri dječja vrtića, a u suradnji s Varaždinskom županijom osigurat će se i sufinanciranje plaća za učiteljice koje rade u produženom boravku koji djeluje u sklopu Osnovne škole Ludbreg. U suradnji s Crtoradom ukinuli su naplatu parkiranja, a u gradskoj upravi i pripadajućim ustanovama smanjene su plaće.

– Pogođeni su i poljoprivrednici za koje smo pokrenuli i online tržnicu, ali naravno to je tek mali dio i ne pokriva nastale troškove. Stoga predlažemo da dosadašnjih 350 tisuća kuna osiguranih u Proračunu povećamo za dodatnih 200 tisuća kuna, a u pripremi je i koncept izravnih financijskih potpora proizvođačima cvijeća, flanci i jagoda. Također predložit ćemo povećanje iznosa za naknade građanima i kućanstvima u novcu kako bismo mogli isplatiti jednokratne novčane pomoći osobama koje su u ovoj situaciji ostale bez posla. Za tu svrhu u proračunu imamo osigurano 260 tisuća kuna, a povećali bismo za dodatnih 400 tisuća kuna. Pogođena kućanstva bit će oslobođena i plaćanja komunalne naknade za travanj, svibanj i lipanj, a za njih Grad preuzima i obvezu plaćanja fiksnog dijela cijene javne usluge prikupljanja otpada za travanj, svibanj i lipanj – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Foto: Ivan Balija
Dubravko Bilić // Foto: Ivan Balija

– Umjesto dosadašnjih 100 tisuća kuna predviđenih za subvencije obrtnicima predložit će se povećanje za dodatnih 300 tisuća kuna kako bi se pomoglo zatvorenim obrtima. Lukom će u tim slučajevima preuzeti cjelokupnu obvezu plaćanja javne usluge prikupljanja otpada za travanj, svibanj i lipanj, a u istom razdoblju bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade – rekao je gradonačelnik.

Cilj predloženih mjera je pomoći gospodarstvu, ali i funkcioniranju svakodnevnog života.

– U ovom trenutku jednostavno moramo posložiti prioritete. Ono što je jučer bilo iznimno važno danas više nije, danas je važno dati sve od sebe u očuvanju svakog radnog mjesta i pomoći građanima koji su zbog nastale situacije ostali bez posla – poručio je gradonačelnik Bilić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×