Treća izborna jedinica

Ludbreg dao povjerenje Narodnoj koaliciji, a u Saboru je šest kandidata iz Varaždinske županije

09:59h
0
Predrag Štromar // Foto: varazdinski.rtl.hr

Rezultati izbora u trećoj izbornoj pokazali su da tamošnji birači imaju najveće povjerenje u Narodnu koaliciju.

Naime, oni su osvojili 8 mandata s 52,56 posto glasova, dok je HDZ dobio 4, odnosno 24,70 posto glasova. Od ostalih stranaka koje su prešle izborni prag tu su još Živi zid i Most s 6,63 posto, odnosno 5,92 posto glasova, pomoću kojih su osvojili po 1 mandat.

Slični su rezultati ostvareni i u Ludbregu, uz tu razliku što je tamo prag prešla i stranka Milana Bandića. Narodna koalicija osvojila je 55,31 posto glasova, HDZ točno 23 posto, Živi zid 6,47 posto, Most 5,50 posto te već spomenuta stranka Milana Bandića 5,33 posto.

Od lokalnih političara s liste Narodne koalicije u Sabor ulaze varaždinski župan Predrag Štromar, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, međimurski župan Matija Posavec i Milorad Batinić. Iz HDZ-a će u Sabor Anđelko Stričak, predsjednik varaždinskog ogranka stranke, Darko Horvat iz Donje Dubrave te Josip Križanić iz Jalžabeta. Varaždin je dao jednog Mostovca, Roberta Podolnjaka.

Varaždinska županija dala je šest zastupnika sa svih lista koje su prešle prag, što je za jedan manje od prošle godine, no još uvijek broj s kojim će nedvojbeno biti zadovoljni

Ovo su svi koji iz treće izborne jedinice ulaze u Sabor:

Narodna koalicija

Siniša Hajdaš Dončić
Predrag Štromar
Stjepan Kovač
Matija Posavec
Mario Habek
Marija Puh
Marko Vešligaj
Milorad Batinić

HDZ

Žarko Tušek
Anđelko Stričak
Darko Horvat
Josip Križanić

Živi zid

Vladimira Palfi

Most

Robert Podolnjak

čitam...