27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podno črn bela

Ludbreg dobiva bazen s kamp odmorištem, Bilić: Predali smo zahtjev za lokacijsku dozvolu
L

Bazen će se graditi ispod Črn bela i imat će 1700 kvadrata vodene površine, a dio površine bazena bit će za neplivače kako bi bio jednako dostupan svima.

Ne propustite

Grad Ludbreg predao je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju bazena s kamp odmorištem. Bazen će biti izgrađen na lokaciji podno Črn bela. Važnost projekta proizlazi iz povećanja razine i broja novih društvenih usluga za sve dobne i društvene skupine, povećanje broja novih usluga za djecu, mlade i studente, osobe starije životne dobi i umirovljenike i uvođenja u potpunosti nove društvene infrastrukture koja će pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu.

– Bazen je dugogodišnja tema u Ludbregu, napokon smo ovih dana uspjeli predati zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju bazena s kamp odmorištem. To je jedan prekrasan objekt koji će Ludbrežanima, ali i svima kojima je Ludbreg blizu pružiti jedan dodatan sadržaj za ljetne mjesece, a ono što je meni posebno važno jest da će i školama, ne samo ludbreškoj, već i onima u susjednim općinama biti omogućena škola plivanja kroz svibanj, lipanj i rujan, odnosno razdoblja kad je moguće koristiti vanjske bazene – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je i kako je sam bazen projektiran na drugačiji način.

– Nismo željeli napraviti plavu rupu u zemlji, već smo željeli da se projektira bazen koji će izgledom biti što prirodniji, odnosno bazen će izgledati kao da se naša Bednja slijeva u njega. Cijeli prostor bit će uređen na način da ne odudara od prirode, s jako puno kamenja, bednjanskog i dravskog, odnosno onoga što postoji u našim rijekama – kaže gradonačelnik Bilić.

Foto: Grad Ludbreg

Bazen će se graditi ispod Črn bela i imat će 1700 kvadrata vodene površine, a dio površine bazena bit će za neplivače kako bi bio jednako dostupan svima.

– Koristit ćemo i termalni dio, odnosnu slanu vodu koja će biti posebno kanalizirana s obzirom da je ona ljekovita i opterećena je naftom, sumporom i drugim sadržajima tako da ju moramo posebno tretirati i u posebnom bazenu će se koristiti taj sadržaj. Uz sam bazen pripremljen je i kamp od 54 mjesta kojima se onda može ponuditi i sadržaj bazena – kaže gradonačelnik.

Gradnja bazena dio je turističke priče kojom Ludbreg nastoji omogućiti posjetiteljima da se ovdje zadrže nekoliko dana.

– Bazen se nalazi preko puta Otoka kojeg nastojimo pretvoriti u zelenu oazu, neke projekte već provodimo, neke smo prijavili, a konačni cilj nam je Bednju učiniti atrakcijom. Kompleks otoka s bazenom čini cjelinu i predstavlja važan turistički magnet i središte rekreacijskog života za nas koji ovdje živimo, a oni koji su još kreativniji sasvim sigurno u svemu tome pronaći će i prostor za turistički biznis – zaključuje gradonačelnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×