19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mura Happy Bike

Ludbreg dobiva biciklističku stazu kroz naselja te uz Muru i Dravu, a gradit će se i odmorišta
L

Projekt uključuje izgradnju biciklističke staze koja povezuje partnerska naselja, prolazeći kroz prirodu uz rijeke Muru i Dravu.

Ne propustite

Gradu Ludbregu odobrena su tri projekta u vrijednosti gotovo 3.000.000 kuna.

Jedan od njih je i Mura Happy Bike, a ukupna vrijednost projekta je 7.893.853 kuna, a udio Grada Ludbrega je 1.103.636 kuna. Vodeći partner je Grad Letenye, dok su partneri Grad Ludbreg i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije.

Projekt uključuje izgradnju biciklističke staze koja povezuje partnerska naselja, prolazeći kroz prirodu uz rijeke Muru i Dravu. Prvi je preduvjet izgradnja infrastrukture na dijelovima staze koji nedostaju pa je tako predviđena izgradnja biciklističkih staza, odmorišta i info točaka na kojima će turisti moći dobiti potrebne informacije i usluge.

– Biciklistička staza Grada Ludbrega obuhvaća i dio susjedne Općine Sveti Đurđ i prolazi kroz naselja Hrženica, Poljanec, Vinogradi Ludbreški, Globočec, Ludbreg, Selnik, Sveti Đurđ te završava ponovo u naselju Hrženica, na granici s Međimurskom županijom gdje se spaja s rutom Grada Preloga. Izgradnja biciklističke staze predviđena je na dionicama županijskih cesta u Poljancu te između Selnika i Obrankovca. Odmorišta s potrebnom opremom za bicikliste nalazit će se uzduž rute i to u naseljima Sveti Đurđ, Selnik i Ludbreg, a u Ludbregu je predviđena izgradnja suvremenog parkirališta za bicikle na kojem će turisti, ali i građani, moći ostaviti svoje bicikle na sigurnoj lokaciji – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Posebna pažnja posvećena je očuvanju okoliša, aktivnom turizmu i uvođenju inovativnih komunikacijskih alata. Zbog tendencije porasta broja ciklo turista na predmetnom području zadnjih godina, cilj ovih investicija je osigurati potrebnu infrastrukturu kao preduvjet stvaranja novih turističkih atrakcija i sadržaja te potaknuti lokalno gospodarstvo i zapošljavanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×