15.4 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
popis stanovništva

Ludbreg je jedan od rijetkih gradova s povećanim brojem stanovnika, ali za to postoji razlog
L

Razlog tome, naime, nije demografska obnova, već je Gradu Ludbregu 2013. godine pripojen Poljanec, naselje koje je do tada bilo u sastavu Općine Martijanec.

Ne propustite

Državni zavod za statistiku 14. siječnja objavio je kako u Hrvatskoj živi 3.888.529 stanovnika, što je više od 360 tisuća manje u odnosu na 2011. godinu i tadašnji popis stanovništva.

Dakle, u razmaku od deset godina broj stanovnika Hrvatske smanjio se za 9,5 posto.

Također, sva mjesta u Varaždinskoj županiji imala su značajan gubitak stanovništva u posljednjih deset godina, osim Ludbrega. Vratimo li se desetljeće unatrag, u Ludbregu je 2011. godine živjelo 8.478 stanovnika.

Prema nedavno održanom popisu stanovništva u 2021. godini ta brojka iznosi 8.519 žitelja. Dakle, riječ je o porastu od 41 stanovnika.

No, razlog tome nije demografska obnova, već je 2013. godine, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija, gradova i općina, naselje Poljanec izdvojeno iz sastava Općine Martijanec te je pripojeno Gradu Ludbregu. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Poljanec je brojio 716 mještana.

Zbrojivši broj stanovnika 2011. godine koji su živjeli u Gradu Ludbregu, njih 8.478, s naseljem Poljanec u 2011. koje je tada imalo 716 žitelja, ta brojka zajedno iznosi 9.194 ljudi.

Prema nedavno održanom popisu stanovništva, Grad Ludbreg ima 8.519 stanovnika, dakle, u odnosu na popis iz 2011. godine, riječ je o porastu od 41 čovjeka.

Međutim, računicom, da Poljanec nije pripojen Ludbregu, Grad bi izgubio 675 stanovnika u deset godina ili približno osam posto.

No kako god, veseli porast broja stanovnika, samo neka se nastavi pozitivan trend.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×