7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROGRAM PODRŠKE

Ludbreg nastavlja s poboljšavanjem uvjeta u dječjim vrtićima
L

Do sada je, među ostalim, uređen vanjski prostor oko zgrade vrtića, nabavljeno jkombinirano igralo, uređen je eksterijer, vanjska terasa te napravljen prilaz vrtiću.

Ne propustite

Grad Ludbreg provodi projekt usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi u okvirima Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama. Grad Ludbreg je do sad uredio vanjski prostor oko zgrade vrtića, nabavljeno je kombinirano igralo, uređen je eksterijer, vanjska terasa, napravljen je prilaz vrtiću, nabavljene su zaštitne obloge, uređen je vanjski zid za igru, razvijena su tri edukativna programa za djecu te postavljene tri različite edukativne igre za djecu.

Kroz ovaj projekt razvijena su tri edukativna programa i postavili različite edukativne igre za djecu. Odnose se na razvoj senzomotorike, poticanje istraživanja te ispitivanja različitih materijala i poticanje kognitivnih sposobnosti kod djece. Razvijeni programi temelje se na postavljanju i uređenju poticajnih zona, od kojih je svaka usmjerena na razvoj drugačijih sposobnosti kod djece. Tako da je u okvirima projekta uspostavljena zona istraživanja zvukova i senzomotorike, zona istraživanja kosina i tekstura te zona simboličke igre.

– Djeca vole istraživati zvuk, no u sobi dnevnog boravka nismo u mogućnosti biti toliko bučni koliko bi djeca to željela. Stoga će zona istraživanja zvukova i senzomotorike biti vani da djeca mogu bez ograničenja isprobavati različite bubnjeve, zvečke, proizvoditi zvukove pomoću cijevi i gdje će moći isprobati materijale različite teksture koji će obilovati vidnim, slušnim i taktilnim poticajima. Druga zona je zona istraživanja kosine u kojoj će djeca imati mogućnost pratiti put različitih loptica kroz različite kosine i teksture ali i putovanje tekućine i drugih rastresitih materijala kroz cijevi i tunele. Time omogućujemo djeci istraživanje o različitim materijalima, oblicima te stanjima različitih materijala. Treća zona je zona simboličke igre opremljena velikom kuhinjom u kojoj će djeca moći kuhati različitim prirodnim materijalima, učiti kako štedljivo upotrebljavati vodu, prati svoje posudice, raspoređivati kućni budžet, ići u malu trgovinu i slično – rekla je Zvjezdana Jadanić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×