19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
cijena jedne 2100 kuna

Ludbreg za 4,3 milijuna kuna PPD-u prodao dionice Termoplina, Bilić: Ni na koji način nismo umanjili vrijednost gradske imovine, nego smo ju podigli
L

Ludbreg je imao 2031 dionicu Termoplina, a vijećnici su odluku o prodaji podržali jednoglasno

Ne propustite

Ludbreški gradski vijećnici su na sjednici održanoj 5. svibnja odobrili prodaju dionica Termoplina, a koje su u vlasništvu Grada Ludbrega, o čemu smo pisali OVDJE.

Na sjednici održanoj 20-ak dana kasnije, 24. svibnja, predočeno je kako je na Javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju dionica Termoplina pristigla jedna ponuda, i to Prvog plinarskog društva d.o.o iz Vukovara za kupnju cijelog paketa.

– Sad je pravi trenutak da se ova priča završi za grad Ludbreg, jer naših četiri posto je, zapravo, neupravljački i neodlučujući. Nitko nas nikad ništa nije pitao u cijeloj priči. Europa je proglasila plin i naftu crnim energentima i preporuča da se oni izbace iz upotrebe do 2035. godine. Pokušali smo ih prodati 2008. ili 2009. godine, i tada je pristigla jedna ponuda, ali ona je bila ispod knjigovodstvene vrijednosti naših dionica, a vrijednost im je 2000 kuna. Sada smo dobili 2100 kuna i ni na koji način nismo umanjili vrijednost gradske imovine, nego smo ju podigli – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je kako je tržište neumoljivo, da ono određuje cijenu na svoj način i ponovio da je ovo zaista bio pravi trenutak da izađu iz plinskog biznisa.

– Ovaj ugovor i ova odluka nas štiti da sve ono što je dosad uprihodovano, kad vlasnici odluče dividendu isplatiti, da ju mi za svoja razdoblja dobijemo. Termoplin je često imao običaj zadržati dobit, zadnjih godina tek je počeo nešto isplaćivati i ove godine, mislim da isplaćuje za tri ili četiri godine. Za prošlu godinu što ćemo dobiti s ovim ugovorom, tako da ni na taj način nismo oštetili sugrađane za neka ranija dobra vremena – kazao je Bilić.

Poručio je da žele omogućiti tranziciju na obnovljive izvore energije.

– Već smo razgovarali s energetskom Regionalnom agencijom Sjever (REA), koja je predložila da kao grad ustanovimo model kojim bismo sufinancirali i pomagali našim sugrađanima tranziciju, odnosno zamjenu plina, jer je najvažnije grijanje, s nečim jeftinijim i sigurnijim, a istovremeno što je obnovljivo i ne zagađuje prirodu – zaključio je.

Vijećnici su prijedlog Odluke o prodaji dionica društva Termoplin d.d. Varaždin, sjednici Gradskog vijeća podržali jednoglasno s deset glasova. Budući da Ludbreg ima 2031 dionicu Termoplina, a procijenjena vrijednost dionice je 2100 kuna, Grad će, tako, ovom odlukom uprihoditi 4.265.100 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×