Ministavrstvo sufinancira 80 posto

Ludbregu odobrena sredstva za Centar za posjetitelje

12:49h
0
Dan Centra svijeta u Ludbregu // Foto: Mario Kos
I ove se godine očekuje bogat program // Foto: Mario Kos

Odlukom su odobrena sredstva za sufinanciranje 19 razvojnih projekata u ukupnoj vrijednosti od 6.538.400 kuna za financiranje centara za posjetitelje.

Ministar turizma Anton Kliman, donio je drugu Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini.

Odlukom su odobrena sredstva za sufinanciranje 19 razvojnih projekata u ukupnoj vrijednosti od 6.538.400 kuna za financiranje centara za posjetitelje. Među njima je i projekt Grada Ludbrega za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Centra za posjetitelje – Posjetiteljski Centar svijeta (PSC Ludbreg), a odobreno je 274.400 kuna.

Sredstva su namijenjena su za izradu projektne dokumentacije: idejno rješenje, idejni projekt, glavni i izvedbeni projekt i kapitalna ulaganja izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju i opremanje centra za posjetitelje/interpretacijskog centra. Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih troškova provedbe pojedinog projekta.

čitam...