smanjena čekanja

U Ludbregu je uspostavljen Odjel za katastar nekretnina

12:12h
0
Crta u centru Ludbrega posvećena Sari Kolak // Foto: Valentina Blažek

Uredbom o unutarnjem ustrojstvu Državne geodetske uprave Vlade RH, od 6. travnja, napokon su ispunjeni i zahtjevi Grada Ludbrega o uspostavi Odjela za katastar nekretnina u Ludbregu.

Građanima i gospodarstvenicima znatno će se smanjiti čekanja na potvrđivanja geodetskih elaborata koji su dosada odobravani u Varaždinu.

Tijekom nedavnog službenog posjeta ravnatelju Državne geodetske uprave Damiru Šanteku, kojeg su posjetili gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i Milan Mirčetić ukazano je na problem predugog čekanja korisnika iz Ludbrega na potvrđivanje geodetskih elaborata jer Ispostava Ludbreg nije bila kadrovski u mogućnosti riješiti pristigle zahtjeve.

– Zahvaljujemo Državnoj geodetskoj upravi i Vladi RH na brzom rješavanju ovog dugogodišnjeg problema koji je mučio naše građane. To je samo dokaz da se upornost isplati. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovom uredbom i podizanjem ludbreškog ureda u viši rang Odjela omogućuje se i novo zapošljavanje stručnog osoblja i time ubrzavanje svih postupaka koji će se rješavati.

čitam...