25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Radni POsjet vatikanu

Ludbreški gradonačelnik darivao papu Franju i dogovarao biznise
L

Ne propustite

Radni posjet Rimu i Vatikanu završio je posjetom putničkoj agenciji Opera Romana Pellegrinaggi. Tema je bila uključivanje Ludbrega u njihovu turističku ponudu.

Predstavnici Grada Ludbrega sudjelovali su na generalnoj audijenciji kod pape Franje održanoj u srijedu, 16. ožujka, na Trgu svetog Petra. Bio je to sjajan uvod u program proslave Dana Grada Ludbrega.

Gradonačelnik Dubravko Bilić imao je priliku nakratko porazgovarati sa Svetim Ocem te mu je tom prigodom uručio sliku Gorana Petrača, ludbreškog akademskog slikara te kopiju Bule.

– Ovaj posjet Vatikanu i susret s papom planiramo već neko vrijeme, a iskoristili smo pomoć veleposlanstva Hrvatske pri Svetoj Stolici i uz Dan Grada Ludbrega dogovorili smo predstavljanje našeg svetišta u vatikanskim institucijama. Najvažniji je bio upravo susret s papom, predaja poklona, prije svega darovanje kopije bule kojom je naše svetište priznato – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da poveznica Ludbrega i Svete Stolice traje više stoljeća.

– Bila je ovo prilika da se uspostavi nova suradnja. Sam doživljaj atmosfere na generalnoj audijenciji teško je opisati, naša delegacija imala je priliku sjediti u blizini pape i osjetiti njegovu snagu, vedrinu i duh mira kojim on znači i bio je to osobit događaj za sve nas – ispričao je Bilić.

Nakon generalne audijencije, Ludbrežane je primio veleposlanik Republike Hrvatske u Vatikanu Neven Pelicarić. Na prijemu se razgovaralo o Ludbregu i njegovim mogućnostima, ali i o brojnim drugim temama poput procesa kanonizacije i beatifikacije koji su u tijeku.

Radni posjet Rimu i Vatikanu završio je posjetom putničkoj agenciji Opera Romana Pellegrinaggi. Tema je bila uključivanje Ludbrega u njihovu turističku ponudu. Riječ je o jednoj od priznatih vatikanskih agencija specijaliziranoj upravo za hodočasnička putovanja.

– Ova agencija organizira programe hodočašća po cijelom svijetu. Susreli smo se s upraviteljem agencije, predstavili Ludbreg i izrazili želju da se uključimo u katalog njihovih putovanja. Nažalost, ni jedan hrvatskih grad nije u njihovom programu, a mi bismo htjeli biti jedno od odredišta. Moguće je da budemo u programu s još nekim, Marijom Bistricom, Zagrebom ili nekim drugim. Slijedeći je korak slanje poziva Agenciji da nas posjete u Ludbregu kako bi i osobno sve doživjeli – zaključio je Bilić.

U programu proslave Dana Grada Ludbrega predstoje brojni događaji, među kojima je svakako značajna svečana sjednica koja je prigoda za dodjelu priznanja i zahvalnica svi koji su doprinijeli u promicanju grada Ludbrega. Počasnim građaninom bit će proglašen varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak dok će nagradu za životno djelo primiti Franciska Schubert iz Ludbrega.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Veliki znanstveni skup

DRAGUTIN FELETAR Cijenjeni znanstvenici i kolege prisjetit će se života i djela jednog od najvećih među njima

Gotovo godinu dana nakon smrti jednog najistaknutijih podravskih intelektualaca i akademskih djelatnika, dr. Dragutina Feletara - Koprivnica će biti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×