Međunarodni turnir u Dunajskoj Stredi

Ludbreški hrvački nastupili u Slovačkoj, djevojke uzele tri medalje

13:23h
0
Ludbreški predstavnici u Slovačkoj // Foto: HK Ludbreg
Ludbreški predstavnici u Slovačkoj // Foto: HK Ludbreg

Iva Gerić okitila se zlatom, Marta Busija srebrom, a Lorena Bendelja uzela je broncu.

Hrvački klub Ludbreg nastupio je protekle subote na vrlo jakom međunarodnom turniru u slovačkoj Dunajskoj Stredi. Ludbreške hrvače predvodili su član predsjedništva Alen Gerić i trener Ignac Horvat, a vrijedi istaknuti kako su natjecanju prisustvovali neki od najboljih klubova iz hrvačkih velesila Ukrajine, Bjelorusije, Bugarske i Rumunjske.

Za najbolje ludbreške predstave, ali i odličja, pobrinule su se hrvačice. Iva Gerić okitila se zlatom, Marta Busija srebrom, a Lorena Bendelja uzela je broncu. Gerić i Busija prije turnira bile su na trodnevnim pripremama u stotinjak kilometara udaljenoj Prievdzi, a Busija se priprema i za Europsko kadetsko prvenstvo koje će se održati od 19. do 24. srpnja u švedskom Stockholmu.

Kod dječaka najbolje se snašao Filip Matijević, zauzevši peto mjesto, nakon poraza u borbi za treće. U istoj kategoriji Leo Petrić bio je sedmi, a nastupe su ubilježili i Bruno Bendelja, Patrik Balija te Dražen Oršuš.

Iz kluba javljaju kako je ovaj turnir bio vjerojatno i najjači na kojem su nastupili, a nakon Busijina nastupa na Europskom prvenstvu, očekuju ih državne smotre u slobodnome stilu i Prvenstvo Balkana u Turskoj.