tužba zbog klevete

Ludbreški vijećnik Horvat mora se javno ispričati Biliću zbog klevete

Ukoliko mu se Goran Horvat javno ispriča, Dubravko Bilić će povući tužbu, kao i naknadu štete koju je potraživao sudskim procesom.

17:00h
0

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić nedavno je dobio prijedlog Općinskog suda protiv vijećnika Grada Ludbrega Gorana Horvata.

Riječ je o privatnoj tužbi zbog klevete koja, kao i uvreda, spada pod kaznena djela protiv časti i ugleda te se progoni po privatnoj tužbi privatnog tužitelja. Bilić je tužio Horvata. Donijeta je 9. travnja zbog insinuiranja da je korumpiran izjavom da je on “čovjek zvan 10%”.

Sudac je predložio da se obje strane nagode na način da se Goran Horvat javno ispriča zbog svoje izjave te da nadoknadi troškove privatnog postupka u vidu troškova suda u iznosu od 500 kuna i trošak opunomoćenice privatnog tužitelja u iznosu od 2000 kuna plus PDV, time da je trošak sudskog postupka dužan podmiriti u roku od 8 dana, a trošak opunomoćenice privatnog tužitelja u roku od 6 mjeseci.

Prema zapisniku sudskog prijedloga, okrivljenik je prihvatio javnu ispriku koja mora glasiti: “Ja, Goran Horvat, gradski vijećnik, javno se ispričavam gradonačelniku Grada Ludbrega Dubravku Biliću za iznesene neistine u medijima i putem društvenih mreža gdje sam ga prozvao za korupciju i primanje mita izjavom “čovjek zvan 10%” te time izazvao povredu časti i ugleda u javnom djelovanju.”

Ukoliko se Goran Horvat javno ispriča, objavom u medijima, Dubravko Bilić će povući tužbu, kao i naknadu štete koju je potraživao sudskim procesom.

Horvat i Bilić iza sebe imaju dugu povijest susreta na sudovima, a neki se slučajevi još uvijek vode.

čitam...