20.8 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izazovna vremena

Ludbreško sunce obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom, predsjednica Ružić: Zahvalni smo ljudima velikog srca koji nam pomažu
L

Iako su ova vremena izazovna, predsjednici Zlatar ističe kako uvijek kroče bez velikih poteškoća te da skrbe o 55 korisnika koji su u sustavu

Ne propustite

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježilo je Ludbreško sunce u subotu na gradskom ludbreškom trgu.

Povodom toga, predsjednica Ludbreškog sunca, Ruža Zlatar istaknula je kako sluha u Hrvatskoj za njihove potrebe ima pa je tako upravo tijekom ove 2023. godine resorno ministarstvo napravilo veliki iskorak u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom.

– Ključno je da pored svih usluga i naknada koje se isplaćuju na teret resornog ministarstva za osobe s invaliditetom u pitanju asistenata donesen je zakon koji je na snazi od 1. srpnja 2023. godine i tim zakonom prelazi se iz projektnog financiranja na ugovorno financiranje. Veliki je to iskorak jer ugovorno financiranje nam daje sigurnost. Kod projektnog, kada projekt završi vi dalje ostajete u neizvjesnosti što naravno sa sobom donosi i nesigurnost. Ove godine napravljen je iskorak i po pitanju pružanja usluga poludnevnog, dnevnog boravka i organiziranog stanovanja. Sve udruge koje imaju mogućnost dobiti licencu za to djelovanje su uključene i također su dobile ugovorno financiranje koje ide od rujna. Tu moram napomenuti da poludnevni i dnevni boravak koji su naše sestrinske udruge dobile ove godine, mi provodimo već 22 godine. Mi smo ugovorno financiranje dobili davne 2002. godine. Organizirano stanovanje koje znači iznimnu kvalitetu života unutar stambene zajednice mi provodimo već trinaestu godinu u našim kućama – pojašnjava Ruža Zlatar te dodaje kako ovog časa zbrinjavaju korisnike iz čak sedam hrvatskih županija kroz stambeno zbrinjavanje.

Iako su ova vremena izazovna, predsjednici Zlatar ističe kako uvijek kroče bez velikih poteškoća te da skrbe o 55 korisnika koji su u sustavu.

– S obzirom na teška vremena i velike troškove, posebno u stambenim zajednicama gdje je naša skrb od 0 do 24, zahvalni smo dobrim ljudima velikog srca zahvaljujući kojima nadograđujemo sve potrebno kako bismo osigurali visoku kvalitetu života naših korisnika. U našem poludnevnom boravku najveća populacija su osnovnoškolska djeca, njih 20 koji polaze osnovne škole u Ludbregu, Svetom Đurđu i Velikom Bukovcu. Pokrivamo i učenike srednjih škola koji se školuju za pomoćna zanimanja. Rad sa školskom djecom upravo je ono što nas čini nadaleko poznatima. Naš je cilj pomoći im da danas sutra oni postanu mladi ljudi spremni za život i posao – zaključuje Ruža Zlatar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolična kazna

Ako pijete, ne pišite poruke! Podravac ženi poslao sms: Piješ mi mozga već mjesecima!” Zažalio je.

Koliko puta ste zažalili što ste "pod gasom" poslali kakvu sms poruku ili nekoga nazvali kako biste mu rekli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×