26 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Velik uspjeh

Ludbrežanin Ivano drugi u državi u radiokomunikaciji, jedan od najvećih rezultata iz Ludbrega
L

Ne propustite

Ivano Šagi iz Kluba tehnike Ludbreg osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara u području radiokomunikacije u Segetu Donjem pod mentorstvom Slobodana Popovića.

Kako ističu u Klubu, u jakoj konkurenciji od 17 natjecatelja u kategoriji Radiokomunikacije, koji su predstavljali svaki svoju županiju, naš natjecatelj ostvario je 90 posto mogućih bodova, čime je bio samo četiri boda iza prvaka.

Foto: Klub tehnike Ludbreg

– Natjecanje iz Radiokomunikacija provodi se u nekoliko dijelova: pisana provjera iz tehničke kulture, praktični rad (izrada funkcionalnog radioamaterskog uređaja, traženje unesrećene osobe) i obrana rada. Kvaliteta rada Ivana Šagija i njegova mentora Slobodana jasno je vidljiva jer je Ivano na pisanoj provjeri ostvario 38/40 bodova, što je najbolje napisani ispit u čitavoj državi gledajući cjelokupno 250 natjecatelja u svim kategorijama – rekli su iz Kluba tehnike i nastavili…

Ivano je za nas prvak!

– Potvrda toga je i u navodima povjerenstva za pisanu provjeru da njegov test ima najbolji tehnički crtež. Osim toga, i povjerenstvo praktičnoga rada složilo se da je Ivanov rad „kratkovalni AM prijamnik s integriranim krugom“ također najbolje odrađen – istaknuli su u Klubu tehnike Ludbreg i dodali kako je ovo jedan od najvećih rezultata iz tehničke kulture postignutih u Ludbregu, pored rezultata samog Ivanova mentora Slobodana koji je prije nekoliko godina bio prvak.

– Uzimajući u obzir sve navedeno, Ivano je za nas također podjednak prvak te mu želimo puno novih tehničkih uspjeha u budućnosti! – kažu.

Ostali učenici također su postigli izvrsne rezultate.

Anđelo Bačani osvojio je četvrto mjesto u području Automatika pod mentorstvom Dragutina Gerića, a Luka Jerešić 11. mjesto u području Elektronika pod mentorstvom Matije Kosa.

Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatska zajednica tehničke kulture. Natjecanje podržavaju Hrvatski radioamaterski savez, Hrvatski fotosavez, Hrvatski robotički savez te ostali upravni odjeli za obrazovanje uz gradske zajednice i udruge tehničke kulture.

 

Foto: Klub tehnike Ludbreg
Foto: Klub tehnike Ludbreg
Foto: Klub tehnike Ludbreg
Foto: Klub tehnike Ludbreg
Foto: Klub tehnike Ludbreg

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bolonjezijada u Kalinovcu

FOTO/VIDEO Tko radi najbolji bolonjez? Širi se miris jezerom Batinske, a mališani uživaju u igrama i druženju

Jezero Batinske u Kalinovcu danas je mjesto dobre zabave i natjecanja u kuhanju bolonjeza. Dobrovoljno vatrogasno društvo organiziralo je Vidovo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×