Ludens teatar: “Izbori” su raspisani

14:26h
0
Scena iz predstave // foto: Ivan Brkić

Ne, nije riječ  o parlamentarnim izborima. Naime, uoči subotnje premijere predstave “Izbori”, predstavnici Ludens teatra i gradonačelnik Koprivnice, Zvonimir Mršić, održali su konferenciju za medije u Domu mladih. Koprivnički glumac Sven Šestak na početku je rekao da je ponosan što je ostvarena suradnja sa velikom hrvatskom scenografkinjom Dinkom Jeričević te pozvao sve Koprivničance da dođu na predstavu. Gradonačelnik Mršić pohvalio je rad Ludens teatra, rekavši da su rezultati mnogo bolji nego što se očekivalo kad je Ludens 2006. godine osnovan. Naglasio je važnost postojanja takvog kazališta u malom gradu te važnost stvaranja kulture, što dovodi do podizanja kulturne svijesti građana.

Redatelj predstave je Dario Harjaček, kojem je ovo 2. suradnja sa Ludens teatrom. “Ludens teatar stvorio je nove uvjete za rad mlađim redateljima.”, rekao je Dario. Naglasio je važnost ove predstave kao društvene kritike i poziva građanima da se osvijeste i obračunaju sa onima koji su ovu zemlju opljačkali i kupili medijski prostor da bi manipulirali građanima. “Količina gluposti koju gledamo zadnjih tjedana u javnom prostoru bila je, nažalost, velika inspiracija.”, rekao je, zaključivši kako je tekst Davida Mameta, po kojem je predstava rađena, aktualizirao sam sebe.

Priča same predstave odvija se u Ovalnom uredu u predizborno vrijeme. Predsjednik SAD-a ima najniži rejting ikad i ne može dobiti novac, koji mu je toliko potreban za provođenje kampanje, pa on i njegova ekipa smišljaju način na koji doći do novca. Predstava se dodiruje još nekih tema, kao što su istospolni brakovi, Indijanci, predsjednička pomilovanja, donacjie u kampanji…

Nakon konferencije za medije, Sven Šestak, Vladimir Tintor, Jelena Hadži-Manev i Dean Krivačić  okupljenima su izveli jednu scenu iz predstave.

Premijera predstave biti će u subotu u 20h u Domu mladih, a raspored budućih izvedbi možete pogledati na web stranici Ludens teatra, kao i rezervirati karte. Prva predstava nakon premijere, ona u nedjelju, već je rasprodana.

čitam...