Luka Mihalec 22. na Prvenstvu svijeta za kadete

20:33h
0
110830-mihalec

Nakon osvojenog 14. mjesta na Prvenstvu Europe u Varšavi početkom mjeseca kolovoza, Luka Mihalec, član Hrvačkog športskog kluba Podravka i kadetske reprezentacije Hrvatske prošloga vikenda nastupio je i na Prvenstvu svijeta za kadete u hrvanju grčko-rimskim načinom koje je održano u Mađarskom Szombathelyu.

Vrlo iscrpno održavanje, ali i skidanje potrebitih kilograma u relativno kratkom periodu od desetak dana između dva velika i jaka natjecanja zasigurno je bio jadan od presudnih faktora kod diobe boljeg plasmana u kategoriji do 50 kilograma.

Naime, uz već navedeno Mihalec još k tome imao i vrlo težak ždrijeb koji mu je već u prvoj borbi na Prvenstvu donio vrlo jakog predstavnika Kirgistana, Zootbekov Kanieta.
Od istog je izgubio na bodove u dvije runde 2:0, 6:0, a kako je u slijedećem kolu Kirgistanac poražen od predstavnika Azerbajdžana, Luka Mihalec je završio nastup na kadetskom Prvenstvu svijeta na 22. mjestu.

Niti ostali reprezentativci Hrvatske nisu briljirali. Tin Pušić, sa jednom pobjedom i porazom plasirao se na 10. mjesto u kategoriji do 54, a isto mjesto sa istim skorom pobjeda i poraza u kategoriji do 63 kilograma zauzeo je Filip Šačić.

Mario Stjepić u kategoriji do 46 kilograma bio je 14. sa jednim porazom. Jedan poraz zabilježili su i Kristijan Šimatić koji se plasirao na 18. mjesto u kategoriji do 58 kilograma i Stjepan Vidović na 17 mjesto u kategoriji do 100 kilograma.

Ukupno u konkurenciji 219 hrvača iz 41. zemlje, Hrvatska je zauzela 27. mjesto u poretku reprezentacija.

čitam...