10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prvi put u povijesti

Lukom zbog minusa na meti vijećnika, izvješće nisu podržali čak ni vladajući, Franolić: Nažalost, postaje teret građanima
L

Gradonačelnik Dubravko Bilić nije imao nikakvih protuargumenata na raspravu, štoviše, pohvalio ju je i prihvatio

Ne propustite

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Ludbrega, održanoj u ponedjeljak, gradski vijećnici nisu prihvatili Financijski izvještaj Lukoma d.o.o. za 2021. godinu. Sedam vijećnika bilo je suzdržano, troje protiv, a jedna vijećnica izvješće je ocijenila pozitivnim.

Tim činom, većina u vijeću koju drži Nezavisna lista Dubravka Bilića izvješće nije prihvatila, baš kao ni oporba.

Naime, Lukom d.o.o. je komunalno poduzeće u vlasništvu Grada Ludbrega, a bavi se održavanjem čistoće i javnih površina na području Grada, odlaganjem komunalnog otpada, održavanjem nerazvrstanih cesta, održavanjem groblja, obavljanjem pogrebnih poslova te upravlja stambeno-poslovnim zgradama.

Na izvješće Lukoma osvrnuo se nezavisni Igor Franolić koji je napomenuo kako je minus tvrtke 2021. godine iznosio oko 389.000 kuna, 2020. je bio 80-ak tisuća kuna, a godinu prije ili dvije 500.000 kuna.

Igor Franolić e
Foto: Igor Franolić

– Tu nešto ne štima i time se treba ozbiljnije pozabaviti. Nadalje, vidio sam kada sam u Ludbregu da je pred Lukomom tijekom radnog vremena parkirano pet-šest vozila i kombija koji stoje i stvaraju trošak registracije, osiguranja, goriva?! Jesu li zaista potrebna? Organizacijske jedinice se zatvaraju, neke su u minusu, a je li netko razaznao i pitao što je s  zaposlenicima raspoređenima u tim organizacijskim jedinicama? Rade li samo u njima ili rade poslove i u drugim organizacijskim jedinicama – pita se Franolić i dodaje kako je jedan direktor jednom rekao da Lukom živi od mrtvih i da to sada zaista izgleda tako, jer su najveći prihodi groblje i otpad.

– S druge strane, stanovništvo je opet jako nezadovoljno održavanjem groblja, ali i svim ovim poteškoćama i dizanjima cijena zbrinjavanja otpada. Zakon o komunalnom gospodarstvu u članku 9. jasno govori da komunalno poduzeće ne smije ostvarivati enormne dobiti već mora biti na usluzi građanima. Naše, nažalost, postaje teret građanima – poručio je nezavisni vijećnik, kojega je zasmetala još jedna stvar.

– To su nenaplaćena potraživanja koja iznose 2.155.679 kuna, što nije dobro. Pogoduje li se nekome ili ne, ne znam, no svi znamo da obaveze za komunalne usluge zastarijevaju za godinu dana, i nadam se da me slušatelji sada čuju, jer svi mi koji plaćamo redovno opet ćemo imati obavezu nadoknaditi i te troškove – kazao je nezavisni Igor Franolić, inače bivši direktor Lukoma u razdoblju od 2007. do 2015. godine.

Gradonačelnik Dubravko Bilić nije imao nikakvih protuargumenata na raspravu, štoviše, pohvalio ju je i prihvatio, unatoč tome što izvješće Lukoma po prvi put u povijesti nije prihvaćeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×