14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odbačene kaznene prijave

Luksuzni hotelijer tužio Carlsberg Croatiju i direktora, sud ih odbio: Carlsberg je imao pravo naplatiti dug!
L

Dvaput sam ih pozvao da dostave podatke o ostvarenoj prodaji, koju obvezu su imali iz Ugovora, a to nisu učinili, poričili su iz Carlsberga.

Ne propustite

Jedna hotelijerska kompanija pokušala je od državnog odvjetništva, uz prijavu, “izvući” pravosudnu istragu protiv Carlsberg Croatije i predsjednika Uprave Marcina Burdacha. Međutim, još sredinom prosinca protekle godine Općinski je sud u Koprivnici odbacio njihovu kaznenu prijavu protiv Burdacha, Carlsberg Croatije, ali i administratorice. Županijski sud u Varaždinu odbio je i njihov zahtjev za dokaznim radnjama.

Hotelijeri sa zagrebačkom adresom, u švicarskom vlasništvu koji upravljaju luksuznim dubrovačkim hotelom Pucić smatrali su da je koprivnička firma počinila kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i zloporabe čeka. No, kako doznajemo u Županijskom sudu u Varaždinu, ispada da je u cijeloj priči zapravo bila  “oštećena” upravo Carlsberg Croatija.

Hotelijer je raskinuo suradnju

Državno odvjetništvo provelo je opsežnu istragu, između ostalog i razgovore s prodajnim zastupnikom Carlsberga, supervizorom, ali i pravnikom kompanije. Oni su potvrdili kako je postojala višegodišnja suradnja s trgovačkim društvom koje ih je prijavilo. Naveli su kako je za vrijeme trajanja njihova ugovora došlo do promjene direktora tog društva, a novi je direktor “odlučio zanemariti obveze koje proizlaze iz međusobnog ugovora”. U Carlsbergu su naveli kako je hotelijer preko svog prodajnog predstavnika poručio da više neće poslovati s Carlsbergom i da će s 1. siječnja 2023. iz svojih ugostiteljskih objekata skinuti svu njihovu opremu, pa je tako, valjda smatrao da obveze iz Ugovora za njih prestaju.

Carlsberg, novi pogontužili Carlsberg
Sve su prijave odbačene // Foto: Ilustracija, Ivan Balija

– Dvaput sam ih pozvao da dostave podatke o ostvarenoj prodaji, koju obvezu su imali iz Ugovora, a to nisu učinili – rekao je supervizor iz Carlsberga, dok je pravnik kompanije naveo da se iznos za koji se Carlsberg naplatio putem zadužnice odnosi na potraživanje za, prema ugovoru o suradnji, uplaćenih 21.875 kuna (2903,31 eur).

Naplatili 50.000 kuna

– Taj iznos je bio uplaćen također temeljem Ugovora, a ostatak uvećan za iznos izgubljene dobiti. U konačnici putem bjanko zadužnice Carlsberg se naplatio upravo na iznos od 50.000 kuna (6.636,14 eura). Zapravo, pravni sljednik “oštećenika” kao tužitelja nije ispoštovao svoje obveze iz Ugovora pa je iz tih razloga poslana na naplatu bjanko zadužnica – kazali su iz koprivničke kompanije.

Što je ovaj hotelijer nastojao postići tužbom nije jasno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×