25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
važan projekt

M. Dalić najavila zbor radnika i novitet vezan uz plaće: Mijenjamo tarifu staru 26 godina, nitko neće ostati zakinuti ni za cent, plaće će u najmanju ruku ostati iste
M

Nitko se tog procesa ne treba bojati, donijet će nam bolji način i model nagrađivanja kroz koji ćemo puno bolje moći ocijeniti i nagraditi svaki pojedinačni doprinos ukupnom rezultatu kompanije, poručila je

Ne propustite

Na svečanom otvaranju radova vezanih uz izgradnju novog logističko-distributivnog centra, šefica Podravke Martina Dalić otkrila je novitete vezane uz plaću radnika, koja će se uskoro obračunavati prema novoj tarifi, odnosno sustavu, jer je aktualni zastario i nije mijenjan od 1997. godine.

Kazala je da su u protekle dvije godine Uprava i cijeli kolektiv pokazali puno argumenata u zajedničko povjerenje te da opaža znakove da ljudi stvarno vide i vjeruju, ne samo kroz ono što piše na papiru i u poslovnim rezultatima nego i kroz atmosferu, da Podravka korača prema snažnijem rastu i poslovanju na tržištu.

– Pred nama je jako važan projekt koji će zahtijevati puno povjerenja, međusobnog slušanja i komunikacije. Naime, u proteklih godinu dana pripremili smo i napravili pripremu za promjenu tarife. Na zborovima radnika, u razgovorima sa svima vama, bilo je puno govora da tarifa, način utvrđivanja plaća, način nagrađivanja nije primjeren suvremenim okolnostima ni snazi kompanije kao što je Podravka. Obećali smo da ćemo modernizirati tarifu koja je napravljena 1997. godine, a te pripreme su završene i dogovaramo kako da uspostavimo taj novi sustav – kazala je Dalić te najavila nove sastanke sa zaposlenicima.

Otvorenje radova na Podravkinom logističko-distributivnom centru
Foto: ePodravina.hr

– Idući tjedan imat ćemo po tvornicama zborove radnika, predstavit ćemo proces kroz više detalja. Imamo snage dovesti do kraja taj proces koji nije jednostavan, a pritom svi morate znati da kako god se bude mijenjala tarifa, nitko zbog te promjene neće primiti ni za jedan cent manju plaću. Prelaskom u novu tarifu u najmanju ruku one će ostati nepromijenjene – naglasila je.

Kaže da je tema vrlo osjetljiva, jer radnici žele veće plaće i toga su svjesni.

– Zato nam je potrebno povjerenje. Stvari se pozitivno razvijaju i vjerujem da će svatko doći do zaključka da postoje jasni razlozi zašto moramo imati međusobno povjerenje i na temelju njega možemo doći do kvalitetnijeg i modernijeg sustava nagrađivanja svih radnika Podravke. U tom procesu partneri će nam biti sindikati, ali i radnici, kojima ćemo objasniti o čemu se radi. Nitko se tog procesa ne treba bojati, donijet će nam bolji način i model nagrađivanja kroz koji ćemo puno bolje moći ocijeniti i nagraditi svaki pojedinačni doprinos ukupnom rezultatu kompanije – poručila je M. Dalić.

Na kraju samo dodajmo kako je kroz rečenicu najavila radove i u sektoru transporta, kako bi tamošnji radnici imali bolje uvjete.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×