16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Maja Ištvan-Krapinec: U Basaričekovoj ulici će umjesto križanja biti kružni tok
M

Ne propustite

Ako će gradski vijećnici na jednoj od idućih sjednica prihvatiti program sanacije prometnica o kojima je Grad dužan brinuti u obliku u kojem su ga sroćile gradske službe, Basaričekova ulica će biti u propunosti obnovljena.

Sanacija je hitno potrebna zbog lošeg stanja u kojem je ta ulica i cjelokupna komunalna infrastruktura te zbog njezine frekventnosti, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan – Krapinec i dodala da bi radovi u 630 metara dugačkoj ulici trebali početi do kraja proljeća:
– Prva je na redu potpuna zamjena dotrajale komunalne infrastrukture ispod zemlje, a onda izgradnja šest metara široke prometnice, pješačko-biciklističkih staza s obje strane ulice širokih po 2,5 metara, 30-ak bočnih parkirališta te postavljanje nove javne rasvjete, sadnja drvoreda i uređenje zelenila, a najvažniji dio projekta je izgradnja kružnog toka na križanju Basaričekove s Opatičkom, Meštrovićevom i ulicom Taraščice.
Prve procjene govore da će nabrojeni radovi koštati oko 5,5 milijuna kuna, što je trećina novca koji je gradska uprava predvidjela potrošiti tijekom ove godine na održavanje i obnovu ulica u svojoj nadležnosti. Također, predviđeno je da će dijelovi Basaričekove biti niži nego sada, pa bi konačan izgled te ulice trebao biti u potpunosti drugačiji nego sada. Ištvan – Krapinec je kazala da je osim radova u toj ulici u planu i završetak sanacije asfalta u Goričkoj ulici kod spoja s Novim Brežancom i Mažuranićevom ulicom te sanacija staza i parkirališta oko osmerokatnica na Trgu kralja Tomislava nakon što bude riješen problem grijanja.Maja Ištvan - Krapinec, pročelnica Upravnog odjela za za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje
– Predvidjeli smo i sanaciju parkirališta u strogom središtu Koprivnice od Martinovke do ulaza u Svilarsku ulicu po uzoru na parkiralište ispred novootvorene ljekarne, no sve ovisi o punjenju gradskog proračuna.
Maja Ištvan – Krapinec je kazala da bi Grad bio spreman uložiti i u novu javnu rasvjetu te uređenje pješačko-biciklističkih staza u Kolodvorskoj, Starogradskoj i Starčevićevoj ulici, koja je u katastrofalnom stanju, no blokiran je zbog Županijske uprave za ceste koja nema novca za temeljitu sanaciju tih prometnica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×