PREKRŠAJNI ODJEL

“Majstori” tjedan zaključili kaznama zbog alkohola i problema s dozvolama, državi će dati finih 26.000 kuna

Svi slučajevi zabilježeni su u subotu.

08:38h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Tri osobe jučer su dovedene na Prekršajni odjel Općinskog suda u Đurđevcu.

U prvome slučaju riječ je o 27-godišnjaku koji je u subotu oko 19.25 sati, u Ulici Pemija u Drnju, vozio automobil prije no što je položio vozački ispit. Usto, bio je pod utjecajem alkohola od 0,86 promila. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od tri tisuće kuna te zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na 12 mjeseci. Predan je u zatvor u Bjelovaru.

Drugi je, pak, 28-godišnjak koji je u subotu oko 21 sat, u Ulici braće Radić u Koprivnici, vozio automobil s 1,99 promila. Kažnjen je novčano s 13 tisuća kuna, a dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca.

Posljednji je 50-godišnjak koji je u subotu oko 15.40 sati, u Ulici Poljanec u Koprivničkim Bregima, upravljao automobilom dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Osim toga, bio je i pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Dobio je kaznu od 9900 kuna, kaznu zatvora od 30 dana uvjetno na godinu dana, a k tome mu je zabranjeno upravljanjem motornim vozilima B kategorije na šest mjeseci.

čitam...