NEMČIĆI SPREMNI ZA VIRTUALNU DRŽAVNU SMOTRU

Mali keramičari Kai Katar Novak i Lucija Petričić predstavljaju svoje keramičke pločice za bilje

Učenička zadruga „Nemčićevi suncokreti“ osnovana je 2012. godine. Ima šest sekcija, a pohađaju je učenici od 1. - 8.razreda.

15:07h
0
Kai Katar Novak i Lucija Petričić

Učenici Osnovne škole Antun Nemčić nastavljaju s nastupima na državnim natjecanjima, izvijestili su danas iz ove koprivničke školske ustanove.


Ovaj put spremaju se za nastup na 32. državnoj Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koju će predstavljati članovi Učeničke zadruge “Nemčićevi suncokreti”. Smotra će se održati virtualno, od 26. do 30. listopada 2020.

Po propozicijama, predstavlja se samo jedan proizvod.

Učenička zadruga „Nemčićevi suncokreti“ osnovana je 2012. godine. Ima šest sekcija, a pohađaju je učenici od 1. – 8.razreda. To su: Izdavačka sekcija, Ekološka sekcija , Keramičarska sekcija, Botanička grupa, Radionice papirnatih rukotvorina te Umjetnička sekcija.

Školska zadruga aktivna je tijekom cijele školske godine i sudjeluje na Božićnoj bajci, Vuzmenoj košarici, Renesansnom festivalu te županijskoj smotri zadruga.

Nemčiće će ove godine predstavljati polaznici keramičarske sekcije Kai Katar Novak i Lucija Petričić. Za sudjelovanje na državnoj smotri odabrane su njihove keramičke pločice za bilje. Riječ je o dekorativnoj oznaci kojom se označava vrsta biljke u vrtu.

Malim keramičarima mentorica je bila ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, dok su im u pomoć pri snimanju procesa nastajanja proizvoda priskočili članovi FVD Mravec, snimatelj Marko Kovač i voditeljica Karmen Bardek. Film će se moći pogledati nakon smotre.

Pri uređenju izložbenog prostora pomagale su Martina Hegedušić i Jelena Sabolić, voditeljice zadruge.

čitam...