18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mališani iz Smiješka obilježili svoj Zeleni dan
M

Ne propustite

Prošlog petka, dan uoči Svjetskog dana zaštite šuma i prvog dana proljeća, djeca i djelatnici DV “Smiješak” obilježili su, već tradicionalno, svoj “Zeleni dan” odjenuvši tom prigodom poneki odjevni predmet ili detalj u zelenoj boji te na taj način najavili Klimatski tjedan.

Oni najstariji uputili su se u samo središte grada kako bi sa slučajnim prolaznicima podijelili neka “eko pravila” koja su sami osmislili:

“Smeće treba reciklirati. Stare stvari treba pretvoriti u nove.” (Sara, 6 g.);

“Ljudi bi trebali voziti strujne aute jer je dim iz običnih auta opasan.” (Anja, 6g.);

“Treba smisliti nekakve prirodne dezodoranse. Od dezodoransa je nekakav kiseli okus pa kad ti uđe u usta, pljuješ nekakvu roznu slinu. To je strašno. Mirišajte se s cvijećem, a ne s dezodoransima!” (Nika, 6 g.);

“Perite se samo s vodom, bez sapuna, jer i on zagađuje. Ako se oznojite dok radite, onda prestanite raditi da se znoj povuče, nemojte se odmah špricati s dezodoransom.” (Luka, 6 g.);

“Nafta šteti travi jer ju ugrožava i uništava. Naftu bi trebalo prevoziti podzemnim ili podvodnim kanalima, a ne tankerima koji imaju rupe ili špricaju naftu.” (Noel, 6 g.).

Oni nešto mlađi svojim su primjerom ukazali na važnost sađenja novih biljaka pa su tako u vrtiću posadili luk i grah.

Da bi “Zeleni dan” bio potpun, i vrtićka se kuharica priključila njegovom obilježavanju i pripremila ukusan, zdrav i zeleni ručak – krem juhu od graška te zelene lazanje sa špinatom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×