Manje naknade za rad u Maloj sportskoj školi

09:56h
0
Ratimir Ljubić

Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice odlučila je smanjiti vrijednost sata koju 11 angažiranih profesora kineziologa i 6 odgajateljica dobivaju za svoj rad u Maloj sportskoj školi. Neslužbeno doznajemo da će na sastanku u ponedjeljak Zajednica umjesto dosadašnjih 75 ponuditi 50 kuna naknade po satu. Za usporedbu, profesori tjelesnog u školama dobivaju od 35 do 37 kuna po radnom satu. Na ovaj potez u Zajednici su se odlučili jer je neizvjesno hoće li ove godine moći osigurati dovoljno novca. Smanjenjem naknada voditeljima male sportske škole uštedjet će se oko 170.000 kuna. S obzirom na okružje sveopće krize, u Zajednici vjeruju da će usprkos velikoj odgovornosti koju voditelji imaju radeći s najmlađima i neupitnoj kvaliteti rada, naići na njihovo razumijevanje. Pred Malom sportskom školom još je jedna velika promjena. S mjesta tehničkog voditelja nakon 12 godina odlazi jedan od osnivača, Ratimir Ljubić.

– Nažalost, zbog sve većih obaveza na radnom mjestu, naime ja sam ravnatelj Obrtničke škole, jednostavno ne stižem kvalitetno raditi dva posla, pa sam navijestio odlazak iz Male sportske škole, pojasnio je R. Ljubić razloge svoje odluke.

S nadležnim u Zajednici sportskih udruga Grada Koprivnice dogovorio je da će definitivno otići kad obuči novog voditelja. Tko će to biti, za sad se još ne zna. No s obzirom da je Mala sportska škola Grada Koprivnice postala institucija i primjer drugima u Hrvatskoj, možda je vrijeme da osnivač taj odgovoran posao povjeri profesionalcu.

tekst: Radio Koprivnica