9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

‘Manje oružja – manje tragedija’ // Građani se dragovoljno riješili ‘brdo’ streljiva
'

Ne propustite

Akcija policije “Manje oružja – manje tragedija” i dalje nailazi na dobar odaziv građana Koprivničko-križevačke policije. Samo u dva posljednja dana policija je zabilježila dvije dragovoljne predaje.

Najprije je osoba s đurđevačkog područja dragovoljno predala dva komada puščanog streljiva i jedan protuavionski metak, koji su pronađeni na deponiju otpada, a potom je jedna osoba s križevačkog područja dragovoljno predala 64 komada raznog streljiva, dok se druga riješila 130 komada raznog streljiva i tri punjenja za minobacač, koji su pronađeni prilikom čišćenja tavana kuće. Streljivo je preuzeo i pohranio policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Iz policije ističu da njihova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Kažu kako se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

“Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Građani koji policiji dragovoljno žele predati oružje i streljivo to mogu učiniti pozivom na broj 192. Na njihove adrese, policajci će doći u civilu i s vozilom bez policijskih oznaka. Na taj način građanima se osigurava anonimnost i sigurno rješavanje uljeza u njihovim domovima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×