25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Manje prijava u Dječji vrtić Tratinčica
M

Ne propustite

U koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica zaprimili su 232 zamolbe za upis djece za narednu pedagošku godinu. S obzirom da su u odnosu na lani zaprimljene 32 prijave manje, to otvara veću mogućnost smještaja prijavljene djece, rekla je ravnateljica Slavica Mihalec Kanižaj. 

– Pretpostavljamo da velike, velike šanse imaju svi roditelji koji su zaposleni. Još uvijek naravno ne možemo to reći, ali prema toj situaciji i našoj procjeni, mislim da će gotovo jedan mali dio roditelja da neće dobiti tu priliku. Pretpostavljamo da će to biti roditelji ako jedan ne radi, ako oba ne rade, a ima i zamolbi koje su došle iz drugih općina, dakle nisu samo djeca s područja grada.

Ovakvi pokazatelji otvaraju pitanje potrebe izgradnje novog vrtića u Koprivnici o čemu gradonačelnica Vesna Želježnjak kaže:

– Prema svemu sudeći, očito da uskoro neće trebati novi vrtić. Osim toga, mi ćemo morati poduzeti mjere da poboljšamo kvalitetu nekih sadašnjih.

Olakotna okolnost za Grad, koji kao osnivač vrtića treba zadovoljiti potrebu građana o skrbi za djecu predškolske dobi, jest i činjenica da bi ove jeseni umjesto lanjskih 6 u školu trebalo biti upisano čak 7 skupina djece. Recimo i da je i ove godine najveće zanimanje roditelja za smještaj mališana u jaslice – zaprimljeno je takvih 133 u odnosu na 99 prijava za smještaj djece vrtićke dobi, dok za skupinu preškolaca nije zaprimljena ni jedna prijava.

Prijave se vrednuju prema Pravilniku, a lista prvenstva bit će objavljena 23. lipnja.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnički Ivanec slavi rođendan

FOTO // Mladi učili pecati i natjecali se u Pustakovcu, klinci igraju turnir, navečer svi na Pejakovića!

Od ranog jutra, već od 7 sati, krenulo je obilježavanje dana Općine Koprivnički Ivanec. Nema dana da se nešto...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×