4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni vikend

Marija Vladušić državna veteranska prvakinja na 5000 metara, mladi atletičari nastupili u Zagrebu na Erste ligi
M

Koprivnički atletičari natjecali su se u Zagrebu, Križevcima i Čakovcu

Ne propustite

Radni vikend je iza atletičara Koprivnice, koji su se borili za odličja u Zagrebu, Križevcima i Čakovcu. Krenut ćemo od hrvatske metropole, gdje je na Sveticama održano finale Erste plave lige.  Nastupilo je šest mladih atletičara, odnosno atletičarki, i to u raznim disciplinama.

Tija Požgaj je u konkurenciji 4. razreda nastupila na utrci od 300 metara i osvojila šesto mjesto, dok je Petar Slavinić u konkurenciji 5. razreda na 300 metara bio četvrti, a u bacanju vortexa peti. Ivan Bebek je u konkurenciji 7. razreda na 60 metara bio šesti, a u bacanju kugle 11., a u istoj konkurenciji nastupio je i Lukas Petrić, ali u skoku u dalj, gdje je bio sedmi. Isto mjesto osvojio je u bacanju kugle, dok je u štafeti 4×60 m bio ekipno prvi. Ivana Cenko je, također, u konkurenciji 7. razreda nastupila u skoku u dalj i bila 10., a u bacanju kugle je izborila deveto mjesto. Za kraj nam je ostala Dora Lovrinović, koje, isto tako, u konkurenciji 7. razreda nastupila na nekoliko natjecanja. Na utrci od 60 metara bila je treća, na 600 metara šesta, a u štafeti 4×60 metara bila je druga.

Mladi atletičari na HALS ligi u Čakovcu // Foto: AK Koprivnica

Dva dana ranije, u subotu, u Prigorju je održan 12. županijski polumaraton „Kalnik-Križevci ’21 – KTC“, gdje su boje Koprivnice branila tri atletičara. Danijel Katalenić je zauzeo ukupno sedmo mjesto u muškoj kategoriji i prvo mjesto u kategoriji M45, dok je Antonio Gložinić zauzeo 12. mjesto u muškoj kategoriji te prvo mjesto u kategoriji MU23. Oliver Orešić nastupio je na „2: Križevačkoj osmini – Servis Košić“ koja se održavala u sklopu polumaratona te je pet kilometara istrčao za 17 minuta i 45 sekundi i zauzeo treće mjesto.

Najviše mladih atletičara u nedjelju se natjecalo u Čakovcu na 3. kolu HALS-a za limače i limačice. Na 60 metara Tija Požgaj je osvojila šesto mjesto ukupno i drugo u kategoriji  2011. godišta. Na istoj utrci još su nastupile i Elena Kos, Laura Babić, Iris Kiš, Hana Latin i Iva Mikulec.

U bacanju vortexa za limače nastupili su Tino Korošec, Matej Požgaj i Leni Novak koji je osvojio sedmo mjesto ukupno i prvo u 2012. godištu. Na 60 metara za limače nastupili su Matej Požgaj i Leni Novak. U skoku u dalj za limačice nastupile su Elena Kos, Ella Sever, Zara Štefanić i Hana Latin. U bacanju vortexa za limačice nastupile su Iris Kiš, Laura Babić, Tija Požgaj i Iva Mikulec, koja ja osvojija osmo mjesto ukupno i drugo u 2011. godištu.

Marija Vladušić na pobjedničkom postolju // Foto: AK Koprivnica

Na 300 metara su nastupile Ella Sever koja je bila prva u 2012. godištu i Zara Štefanić, koja je osvojila drugo mjesto u 2012. godištu. U skoku u dalj za limače nastupio je Niko Karas. Na 300 metara za limače nastupili su Niko Karas i Tino Korošec, koji je osvojio drugo mjesto u 2012. godištu. Na kraju je nastupila i štafeta 4×60 m u sastavu Zara Štefanić, Ella Sever, Iva Mikulec i Tija Požgaj i osvojila šesto mjesto. U ukupnom plasmanu limačice su osvojile treće mjesto od 13 ekipa, a limači peto od, također, 13 ekipa.

Na kraju dodajmo kako je Marija Vladušić, ujedno i voditeljica atletske škole, nastupila u Čakovcu na državnom prvenstvu za veterane i veteranke, koje se održavalo na stazi, te je postala veteranska prvakinja Hrvatske na 5000 metara u ženskoj kategoriji do 50 godina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×