Marijan Črneli osvojio zlatnu medalju u amaterskoj radiogoniometriji

15:21h
0
Ivica i Marijan na terenu // Foto: ŠUS Podravina

U organizaciji Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije 7. rujna 2013. godine održano je 3. Otvoreno prvenstvo Siska u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe na kojem su sudjelovala dva člana Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, Ivica Ferenčić i Marijan Črneli sa pratnjom.

U jakoj konkurenciji među veteranima, Marijan Črneli je osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a taj dobar rezultat mu je donio i drugo mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja.

Podjela medalja // Foto: ŠUS PodravinaOvaj uspjeh je vrlo značajan za udrugu obzirom da se članovi amaterskom radiogoniometrijom bave tek nekoliko godina i to bez mogućnosti redovitog treniranja jer udruga nema sredstva za nabavu opreme koja je dosta skupa. Tako da članovi samo sudjeluju na nekoliko turnira godišnje koji se organiziraju po cijeloj Hrvatskoj.

Zbog toga je ovaj uspjeh Marjana Črneli izuzetno dragocjen jer je uspio pobijediti u konkurenciji sa slijepim osobama koje redovito treniraju i postižu odlične rezultate.

Zbog sve veće popularnosti amaterske radiogoniometrije među slijepim osobama, ŠUS Podravina se nada da će putem različitih donacija i natječaja uspjeti slijedeće godine organizirati natjecanje i u Koprivnici kako bi se i kroz amatersku radiogoniometriju pokazale mogućnosti slijepih osoba.

čitam...