24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Marijan Ružman predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca
M

Ne propustite

Na konstutuirajućoj sjednici Gradskog vijeća Đurđevca za predsjednika Vijeća imenovan je Marijan Ružman, kao što je predložila predstavnička većina, dok potpredsjednici nisu izabrani. Ružmanovo imenovanje je dobilo potporu osmero vijećnika iz redova nezavisne liste koju je predvodio Željko Lacković, dok je oporbenih šest članova Vijeća bilo protiv.

– Hvala svima koji su glasali za mene. Zahvaljujem i onima koji su glasali protiv, pretpostavljam da je to da dobijem dodatni poticaj da se u gradu neke stvari promijene na bolje i drugčije. Želim svima da imamo dobru zajedničku suradnju i da radimo zaista u interesu grada Đurđevca i da onaj naš slogan ‘Ljubav prema našem gradu’, prema svojem gradu bude za sve jednak i da zaista to pokažemo dostojno i odgovorno – svima je zahvalio na izboru Ružman.

Potpredsjednici Gradskog vijeća nisu izabrani, jer Vlado Lešćan, kojeg su za to mjesto predložili vladajući, nije došao na sjednicu, dok predstavnička manjina nije iskoristila Statutom osigurano pravo na mjesto dopredsjednika te nisu nikoga predložili. Na sjednici je osnovano 15 radnih tijela đurđevačkog Gradskog vijeća, odnosno odbora i povjerenstava.

Ponovno izabrani gradonačelnik Željko Lacković je zaključio da je nezavisna inicijativa preuzela odgovornost za vođenje grada.

– U tom svjetlu ja vidim i okolnosti koje me ne vesele, a koje moram ovom prilikom naglasiti, da nismo od većine oporbe dobili podršku za preuzimanja predsjedničkih mjesta u formiranju gradskih odbora, isto tako me ne veseli činjenica da oporba, kojoj pripada mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća, ovo pravo ne želi koristiti. Na taj način pokazuje jedan svoj stav. Ja otvoreno pozivam oporbu da se uključi aktivno u rad Gradskog vijeća, da popuni tijela koja joj pripadaju i da na taj način pokažemo zajedništvo – kazao je novi-stari gradonačelnik Lacković.

Bez obzira na to, Lacković u Gradskom vijeću ima većinu, te će imati potporu za poteze, kako je naglasio, na dobrobit građana. Kao što su građani Đurđevca odlučili na izborima, od 15 članova Gradskog vijeća devetero ih je s nezavisne liste, tri iz HDZ-a, dva iz SDP-a i jedan iz HNS-a. Svi osim Lešćana su došli na sjednicu, te ih je 14 položilo prisegu da će povjerenu im dužnost obavljati savjesno, radi gospodarskog i socijalnog probitka grada i države, pridržavajući se pri tom Ustava, zakona i Statuta grada Đurđevca. Za svoj rad oni neće primati naknadu. Tako je na sjednici odlučeno jednoglasno i oko te odluke, na tragu daljnjih ušteda i stabilizacije gradskog proračuna, usuglasile su se sve opcije u Đurđevcu.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×