Marijeta boluje od rijetke bolesti // Hitno joj je potrebna operacija u SAD-u, nazovite 060/96-96-96

13:33h
0
Marijeta Bugarin boluje od rijetke i opasne bolesti i treba našu pomoć

Udruga obitelji „Volim život” iz Koprivnice organizira humanitarnu akciju za bolesnu 11-godišnju Marijetu Bugarin iz Koprivnice koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Romberg sindroma, bolesti koja uzrokuje napad imunološkog sustava na samoga sebe te uništava jednu stranu lica, odnosno, izjeda tkivo između mišića, kostiju i kože.

Njezina bolest u Hrvatskoj nije ni uvrštena u registar rijetkih bolesti pa stoga Marijeta nema pravo na besplatnu operaciju u Hrvatskoj. Iz razloga što do sad nije bilo takvih bolesnika, liječnici u Hrvatskoj nisu ni nikad izvodili takve operacije.

Koprivnička udruga obitelji „Volim život” posjeduje trajnu državnu dozvolu za prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći. Marijeta Bugarin od srpnja je štićenica ove udruge koja joj pomaže u kupnji lijekova, daje moralnu podršku i nastoji prikupiti novac potreban za izvođenje operacije u SAD-u. Operacija košta 50 tisuća američkih dolara, a još isto toliko iznose troškovi organizacije, prijevoza avionom, smještaja u dječjoj kući i oporavka nakon operacije.

Marijeti je operacija hitno potrebna jer njena bolest jako brzo napreduje. Dođe li do mozga i počne napadati samo njegovo tkivo, Marijeta gubi život.

Inozemni liječnici uklonit će bolesno tkivo i na njegovo mjesto presaditi zdravo te tako zaustaviti bolest. Po ovakvoj plastičnoj operaciji djevojčica će moći normalno živjeti kao i svi njezini vršnjaci.

Ne dopustimo da se jedan dječji život nepotrebno ugasi. Marijeta je inteligentna i marljiva djevojčica koja želi nastaviti osnovnu školu. Moramo joj pomoći. Moramo se ujediniti i u skladu sa svojim mogućnostima pomoći svojim donacijama. Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog donacijskog broja 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kn + PDV) ili putem žiro-računa otvorenog posebno za nju – HR4423860021552001321 (svrha uplate: za Marijetu).

– Molimo drage građane Republike Hrvatske za pomoć. Do sada smo za pomoć molili sve financijske institucije, tj. banke, i sve su nam redom odbile pomoć pravdajući se da nemaju novaca. Dosad smo i posjećivali razne tvrtke, slali mejlove i zamolbe, no ništa nije urodilo plodom. Prisiljeni smo moliti vas građane, udruge i sve pravne osobe da nam izađu u susret i pomognu. Ne ode li Marijeta na prijekopotrebnu operaciju u američki Massachusetts, njezina će joj bolest oduzeti život. Zbog toga je vrlo vrlo hitno skupiti ovu donaciju za njezino ozdravljenje – poručuju iz udruge obitelji „Volim život”.