19.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEPLAĆANJE UZDRŽAVANJA

Marina pitala za alimentaciju, bivši suprug Zoran dvaput joj se grozio ubojstvom: Hoćeš da napravim isto kao i Željko?
M

Željko je Zoranov brat koji je prije dvije-tri godine ubio suprugu, zbog čega je sad u zatvoru

Ne propustite

Općinsko državno odvjetništvo na Općinskom je sudu u Koprivnici podiglo optužnicu protiv Zorana (43) koji je na Badnjak 2021. u Pavelinskoj ulici pred kućom u vlasništvu bivše supruge Marine prijetio da će joj oduzeti život, a istu prijetnju ponovio je i koncem siječnja.

U oba slučaja okidač je bio Marinin upit o alimentaciji, odnosno njen prigovor zbog neplaćanja uzdržavanja za njihovo četvero djece. On je u tom trenu, ne bi li je zastrašio, zaprijetio.

– Hoćeš da izađem iz auta i da te ubijem? – poručio joj je.

Jednom mu nije bilo dosta nego je prijetnju ponovio i krajem siječnja, oko 19.40 kada su razgovarali telefonom. Marina ga je tijekom razgovora pitala za alimentaciju koju je u obvezi plaćati za maloljetnu djecu, a on joj je opet rekao:

– Majku ti jebem, sad ću ti doći kući i ubit ću te – ponovno je prijetio životom.

Zoran: Ružne riječi izrekao sam u afektu

Bivši supružnici ispitani su na policiji i državnom odvjetništvu gdje je svaki ispričao svoju stranu priče.

Zoran je potvrdio kako je pred Božić prošle godine došao do kuće gdje stanuje bivša supruga s djecom kako bi s njima otišao u kupovinu. Tom prilikom sjedio je u autu, a pred djecom se s Marinom nije prepirao.

Ružne riječi koje je izgovorio 30. siječnja, izrekao je u afektu, ali bez namjere da bilo što bivšoj supruzi učini, jer ne bi želio da njegova djeca ostanu bez majke. Zbog izgovorenog se kaje, priznao je pred sudom.

Pred sudom je naveo kako s bivšom nije u najsretnijim odnosima, jer koliko god novaca daje za uzdržavanje njoj nikada nije dosta. Plaća alimentaciju u iznosu od 2400 kuna odnosno 600 kuna po djetetu.

I pred državnom odvjetnicom Zoran je negirao da bi na Badnjak prijetio Marini, moguće je, kazao je, da je to bilo u srpnju ili kolovozu te godine, ali se radilo o šali, pravdao se.

U drugom slučaju, koncem siječnja, bio je ljut na bivšu suprugu jer dozvoljava da njihova kćerka puši, izbjegava školu i druži se s Romima, pa joj je zato i uputio prijetnju.

Žrtva ovog kaznenog djela, Marina, objasnila je kako je na Badnjak Zoran došao po kćerku kako bi je odveo u kupovinu.

Marina: Prijetio se da će napraviti isto što i njegov brat koji je ubio suprugu

Bili su na ulici i ona ga je priupitala za alimentaciju što ga je uznemirilo.

– Hoćeš da izađem iz auta i da te ubijem, hoćeš da napravim isto kao i Željko? – ponovila je Marina izgovorenu joj prijetnju. Kako je objasnila, pod time je Zoran mislio na svog brata koji je prije dvije ili tri godine ubio svoju suprugu, a koji je zbog toga sada u zatvoru.

Nakon izgovorenog, ona mu je rekla da je idiot te otišla u kuću.

Događaj nije prijavljivala policiji jer su bili blagdani, a osim toga, okrivljenik joj uvijek prijeti da će u slučaju da ga prijavi, on izaći iz zatvora.

Navela je i da ju je strah Zorana jer se prema njoj već nasilnički ponašao 2012. godine.

O slučaju iz siječnja, još jednom je ponovila da ju je bivši nazvao na telefon i na spomen alimentacije te prijetnje tužbom zaprijetio da će je ubiti.

Zbog dva kaznena djela protiv osobne slobode odnosno prijetnje i to prema bliskoj osobi zamjenica općinske državne odvjetnice Dijana Sabolić od suda je zatražila da se Zorana osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju godine dana, a i da mu se produži mjera opreza, koja mu je već izrečena krajem siječnja tekuće godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×