16.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mario Kolar dobitnik Nagrade Julija Benešića
M

Ne propustite

Povjerenstvo ovogodišnjih đakovačkih Susreta književnih kritičara, odlučilo je nagraditi knjigu Marija Kolara Nuspojave čitanja, kao najbolju objavljenu knjigu između dvaju saziva Susreta. Povelju uspješnosti ove godine osvojio je Davor Ivankovac.

Nagrade ovogodišnjim laureatima uručene su u maloj Gradskoj vijećnici Grada Đakova 20. studenoga 2014.

Ono što povezuje ovogodišnje kritičarske laureate – Davora Ivankovca i Marija Kolara eksplicitno je signiran stav o književnoj kritici kao subjektivnoj djelatnosti. Mario Kolar u Nuspojavama čitanja donosi tridesetak recenzija, osvrta, kritika, prikaza i ogleda koje je u posljednjih pet godina objavljivao u različitim književnim i znanstvenim časopisima prateći, prije svega, književnu i književnoznanstvenu, ali i ostalu produkciju. Među tekstovima prevladavaju osvrti na knjige suvremenih književnika, znanstvenika i umjetnika iz autorova šireg i užeg zavičaja dok dio radova prekoračuje zavičajne, pa i nacionalne granice. Kolarova je kritičarska knjiga, i njegova kritika uopće, u svim strukturnim segmentima uzorak odgovornoga i argumentiranoga pristupa prosudbi teksta o kojemu piše, a, uz to, osvjetljava i jedan posve zasjenjeni segment hrvatske književne, znanstvene i časopisne produkcije.

Dr. sc. Mario Kolar voditelj je Sveučilišne knjižnice Sveučilišta Sjever te predavač na Odjelu novinarstva istog sveučilišta u Koprivnici. Do sada je objavio pedesetak znanstvenih studija, eseja i kritika u različitim časopisima i zbornicima, a objavljuje i pjesme te kratke priče.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×