12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Upravni odmor

Mario Rajn izabran je za potpredsjednika Upravnog odbora europskog udruženja Energy Cities: Križevci su prepoznati kao primjer dobre prakse, drugi gradovi uče od nas
M

Podsjetimo, grad Križevci član su europskog udruženja Energy Cities od 2019. godine, a od 2020. godine gradonačelnik Mario Rajn izabran je za člana Upravnog odbora

Ne propustite

Izvrsne vijesti stižu iz Gradske uprave Grada Križevaca. Naime, gradonačelnik Mario Rajn izabran je za potpredsjednika Upravnog odbora europskog udruženja Energy Cities.

Radi se o velikom udruženju koje okuplja više od tisuću lokalnih uprava iz 30 zemalja Europe i pri čemu samo 11 gradova iz cijele Europe ima priliku biti u Upravnom odboru.

Izbor za novi Upravni odbor održan je prošli tjedan na godišnjoj konferenciji udruženja
održanoj u Modeni. Gradonačelnik je dobio punu podršku drugih gradova.

– Sve ono što Križevci rade po pitanju energetske neovisnosti prepoznato je diljem Europe iako smo puno manji grad od drugih članova udruženja kao što su Pariz, Heidelberg, Valencija i Amsterdam. Križevci su prepoznati kao primjer dobre prakse, drugi gradovi uče od nas, a ovaj izbor još je jedan vjetar u leđa dodatnom isticanju Križevaca na karti Europe. Kao potpredsjednik imam priliku sudjelovati u kreiranju europskih politika zajedno s drugim gradovima u udruženju i to je zaista velika prednost za naš grad – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Mario Rajn, Križevci, Upravni odbor europskog udruženja
FOTO: Grad Križevci

Podsjetimo, grad Križevci član su europskog udruženja Energy Cities od 2019. godine, a od 2020. godine gradonačelnik Mario Rajn izabran je za člana Upravnog odbora.

Osim Križevaca, novi Upravni odbor čine gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika gradova: Lueven (Belgija), Heidelberg (Njemačka), Porto (Portugal), Brașov (Rumunjska), Valencija (Španjolska), Nantes (Francuska), Modena (Italija), Växjö (Švedska), München (Njemačka) i Beč (Austrija).

Također, na konferenciji je održan i panel pod nazivom “Cultivating the transformation already taking place – Cities and towns are already cultivating the sustainable transformation” u kojem je na poziv organizatora konferencije i Grada Modene, sudjelovao i gradonačelnik Mario Rajn predstavljajući sve što Križevci rade po pitanju energije, klimatske neutralnosti i energetske tranzicije.

Mario Rajn, Križevci, Upravni odbor europskog udruženja
FOTO: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×