24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
energy cities

Mario Rajn izabran u Upravni odbor europskog udruženja energetskih gradova: Naša je vizija prepoznata u kratkom roku
M

Grad Križevci su već i dio europske mreže EIT Climate KIC gdje sudjeluju u inicijativi „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ zajedno sa 15 drugih europskih gradova, pionira u klimatskoj transformaciji i prilagodbi na klimatske promjene.

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn izabran je u Upravni odbor europskog udruženja energetskih gradova (eng. Energy cities) te se tako našao u društvu gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika gradova poput Pariza, Heidelberga, Leuvena, Nantesa, Liegea, Valencije.

– Ovo je veliko priznanje za Grad i potvrda našeg truda da postanemo energetski neovisan grad. Član smo ove mreže od prošle godine, što potvrđuje da se naša vizija koju imamo u kratkom roku prepoznala na europskoj razini – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Energy cities je mreža od 1.000 lokalnih uprava iz 30 zemalja Europe, a Križevci su sad postali jedan od 11 članova Upravnog odbora.

Energy Cities želi radikalnu transformaciju energetskih sustava i politika, dajući građanima moć oblikovanja decentralizirane i obnovljive budućnosti energije kroz pokretanje dijaloga i stvaranje povjerenja između građana, lokalnih čelnika i EU i nacionalnih institucija kako bi ubrzali energetsku tranziciju u Europi. Grad Križevci su u kratkom vremenu postali europski primjer dobre prakse, prije svega kroz uključivanje građana u prvu kampanju grupnog ulaganja u javne energetske projekte. Gradonačelnik Rajn vjeruje da svojim iskustvom može doprinijeti u mreži energetskih gradova, prije svega pomoći drugim manjim gradovima na putu tranzicije.

– Sudjelovanje u Upravnom odboru će sigurno doprinijeti gradu na našem putu energetske i klimatske tranzicije, kroz kreiranje europskih politika zajedno sa drugim gradovima u mreži, no omogućit će nam i stvaranje novih partnerstva i da učimo još više od drugih gradova – rekao je gradonačelnik Rajn.

Grad Križevci su već i dio europske mreže EIT Climate KIC gdje sudjeluju u inicijativi „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ zajedno sa 15 drugih europskih gradova, pionira u klimatskoj transformaciji i prilagodbi na klimatske promjene.

– Želja nam je i kroz ovaj vid partnerstva upoznati naše građane s mogućnostima transformacije u energetski neovisan grad u čemu će oni imati najviše koristi. Potaknuti i mijenjati građansku svijest o potrebi samodostatnosti jedan je od načina kako pokrenuti zeleno gospodarstvo kako bi od njega korist imala čitava zajednica – zaključuje Mario Rajn.

O važnosti ove inicijative govori i podatak kako je na jučerašnjoj konvenciji bila prisutna i povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme gospođa Elisa Ferreira koja je potvrdila odlučnost Europske komisije i njezine predsjednice Ursule von der Leyen za neodložnu potporu zelenim politikama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×