17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kandidat za gradonačelnika i nositelj liste za županijsku skupštinu

Mario Rajn: Križevci hrabro grabe naprijed i ne misle stati
M

Križevci su shvatili da sami moraju stvarati svoje prilike i da samo inovativnim pristupom mogu stvoriti ugodno mjesto za život i rad svojih stanovnika, kaže Rajn.

Ne propustite

Unazad četiri godine Križevci su iz stagnacije uspjeli preokrenuti trendove i danas o prigorskoj metropoli piše hrvatska i europska javnost. Šampioni EU fondova, najbolji Eko city u 2020. godini, rekordno niska nezaposlenost, 62 milijuna kuna uloženih u djecu i mlade, pionir zelene transformacije u cijeloj Hrvatskoj dokaz su kako se vizija i volja isplate, a od čega najveću korist imaju građani.

Što su glavni nedostaci i kako ih prevazići?

Križevci nisu bez problema. Kao glavni nedostatak pokazuje se loša infrastruktura na selima i nedostatak zdravstvene skrbi, poglavito u segmentima pedijatrije i ginekologije. I dok je vodna i cestovna infrastruktura u ingerenciji grada u protekle četiri godine znatno poboljšana (sanirano je 17 km cesta i putova i 18 km vodovodne mreže, a u sljedećem mandatu sva domaćinstva trebala bi biti spojena na vodovodnu mrežu), zdravstvena skrb pod županijskom je nadležnosti.

To je jedan od razloga zašto sam se, uz kandidaturu za još jedan mandat gradonačelnika Križevaca i kandidacijsku listu grupe birača koju predvodi za križevačko Gradsko vijeće, odlučio izaći i s prigorskom listom za županijsku skupštinu.

Na izbore idete i s listom za Županijsku skupštinu.

To je i logičan slijed događaja, budući da su Križevci drugi po veličini grad u županiji i jako kulturno i povijesno središte. Županijska lista, s kojom očekujemo ulazak u županijsku skupštinu u kojoj će moći utjecati na odluke, držimo da će naša nazočnost u skupštini najsiromašnije sjeverne županije imati pozitivne implikacije na građane Križevaca, ali i na ostatak županije.

 

 

 

Križevce promovirate kao zeleni grad?

Križevčani i Prigorci planiraju županiji udahnuti novi iskorak kako bi se pozitivna križevačka priča, pogotovo u segmentu zelenih politika, proširila na cijelu županiju. Međutim, prvi prioritet svakako je osnaživanje zdravstvene skrbi i dugoročno rješavanje problema nedostatka pedijatra i ginekologa za cijelo križevačko područje.

U fokusu vašeg djelovanja je i obrazovanje.

U fokusu grupe birača Marija Rajna na županijskoj razini je i srednjoškolsko obrazovanje jer Križevci planiraju znatnija sredstva usmjeravati u povezivanje tržišta rada s obrazovnim programima, pogotovo u dijelu deficitarnih zanimanja.

Obrazovanje pokreće gospodarstvo i tu postoji veliki potencijal u otvaranju novih radnih mjesta u sinergiji sa županijom. Suradnja nakon izbora moguća je sa svim dionicima koji će participirati u skupštini što nije neshvatljivo s obzirom da se radi o nezavisnoj listi koja nije usmjerena na politikantstvo, već na projekte i suradnju kako bi se županija pokrenula i u prvi plan stavila građane, a ne politiku.

Mario Rajn // Foto: Sanjin Bojić

 

Puno pažnje posvećujete kulturi.

Potencijal postoji i u kulturnim sadržajima, pa je intencija ljudi oko mene od
županije ishoditi veće financijske potpore za kulturne sadržaje, kao i za najveću manifestaciju u ovom kraju „Križevačko veliko spravišće“.

Što očekuje Križevce u narednom razdoblju?

Križevci su u posljednje četiri godine doživjeli svojevrsnu transformaciju, što je samo nakratko prekinula pandemija, ali sudeći po planovima i najavljenim projektima poput nove osnovne škole i još jedne sportske dvorane, međumjesnog prijevoza, dodatnog ulaganja u djecu, mlade i umirovljenike i stavljanja u puni pogon kapaciteta poslovne zone, pred Križevcima je razdoblje poboljšanja kvalitete života za sve dobne skupine.

Križevci su shvatili da sami moraju stvarati svoje prilike i da samo inovativnim pristupom mogu stvoriti ugodno mjesto za život i rad svojih stanovnika. Nakon 190 projekata odrađenih u proteklom mandatu, Križevci hrabro koračaju naprijed i ne misle stati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna

NESREĆA S više od 2 promila izgubio kontrolu i zabio se u betonski stup, vozač i putnik u bolnici

Pijani vozač jučer se zabio u betonski stup te ozlijedio i sebe i svog putnika. Dogodilo se to u Malom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×