8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
REZIME I NAJAVA

Mario Rajn najavio proširenje vrtićkih lista, jednosmjensku nastavu i kino: Grad želimo učiniti boljim mjestom
M

Nezaobilazan je projekt aglomeracije, pri čemu bi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava trebao biti potpisan do kraja ožujka. Objasnio je kako su osigurali sve građevinske dozvole. 

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn danas je u Maloj vijećnici održao prijem za podravsko-prigorske medije kojima se zahvalio na praćenju tijekom protekle, 2019. godine, pritom rezimiravši što se tijekom iste dogodilo i što Križevčanke i Križevčane očekuje u 2020.

– Zahvaljujem na korektnosti, suradnji i informiranju građana o onome što smo mi i vi smatrali važnim. Ujedno pozivam na suradnju u 2020. godini, u kojoj nas u Križevcima očekuje niz investicija. Imamo nekoliko procesa o kojima, možda, ne pričamo dovoljno na Gradskom vijeću, a riječ je o našoj tendenciji da građane uključimo u što više participativnih procesa odlučivanja – započeo je Rajn, misleći ponajprije na izradu gradske strategije sljedećeg desetljeća.

Istaknuo je kako kreću s pilot-projektom parka prema željezničkoj stanici u čemu će, tvrdi, velik utjecaj imati viđenje građana. Cilj je, objasnio je, da park bude sukus želja građana, a ne samo jednostrana odluka gradskog vodstva.

Grad želimo učiniti što ugodnijim. Zaista uvažavamo prigovore koji dolaze od građana i medija. Svjesni problematike liste čekanja za gradske vrtiće, ove godine proširujemo kapacitete, što je jedan od većih investicijskih zahvata. Jednako tako apeliramo na privatne investitore da uvaže da se određeni vrtićki kapaciteti prošire. Osim što je naša zakonska obaveza, jako nam je bitno da mlade obitelji imaju kontinuitet rada, da za vrijeme radnog vremena znaju kako su djeca na sigurnom te da nakon istog mogu s njima provoditi vrijeme – rekao je Rajn.

Foto: Ivan Balija

U skladu s time, nastavio je, cilj je prebaciti se na jednosmjensku nastavu.

– Osim sportskih potreba koje će biti zadovoljene izgradnjom sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, zadovoljit će se potreba za nastavom Tjelesne i zdravstvene kulture i riješiti problem jednosmjenske nastave koju, vjerujem, možemo planirati za školsku godinu 2021./2022. – najavio je.

Važno je pitanje gradskog kina, predizbornog obećanja koje je Rajn kazao da će svakako ispuniti. Uzevši u obzir da se nalazi u gradskom proračunu, otkrio je kako je kino realno očekivati u drugom dijelu godine. Naravno, nezaobilazan je projekt aglomeracije, pri čemu bi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava trebao biti potpisan do kraja ožujka. Objasnio je kako su osigurali sve građevinske dozvole.

– Prisjetite li se, većina građevinskih radova u 2019. krenula je u zadnjem kvartalu, unatoč nastojanjima i prilikama u kojima smo ugovarali projekte u prvom dijelu godine. Jednostavno, na raspolaganje nismo mogli dobiti građevinare – tvrdi gradonačelnik.

Marko Katanović // Foto: Ivan Balija

Iskoristio je priliku i kako bi istaknuo dobru, konstruktivnu suradnju s Gradskim vijećem na čijem je čelu predsjednik Marko Katanović. Isto je, potom, potvrdio i potonji, kao i činjenicu da su mediji korektno pratili događanja. Katanović je naglasio i daljnje ulaganje u gradski stadion kao vrlo važnu stavku u već tekućoj godini.

– Želimo Križevce učiniti boljim mjestom za život – zaključio je Rajn.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×