20.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DAN POSLIJE IZBORA

Mario Rajn ostao je bez saborskog mjesta, ali nije razočaran: Nije bilo ni blizu, ovakav nesrazmjer apsolutno je neviđen
M

Mišelu Jakšiću i Darku Soboti, koji ima dobru mogućnost ući u sabor premda se nalazio na graničnome sedmome mjestu HDZ-ove liste u II. izbornoj jedinici, uputio je čestitku s vjerom da raditi na razvoju Podravine i Prigorja. Prvi korak je, dakako, potpisivanje ugovora o nastavku gradnje brze ceste.

Ne propustite

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca i član HSS-a, koji je kao dio Restart koalicije predvođene SDP-om doživio težak poraz od HDZ-a na parlamentarnim izborima, jedan je od onih koji su ostali bez saborskoga mandata. Nalazio se na sedmome mjestu II. izborne jedinice, čiji je dio i Koprivničko-križevačka županija, s kojega nije ostvario željeni cilj.

– Hrvatska je jasno pokazala da je skrenula udesno, u smjeru u kojemu me brinu odnosi prema ljudskim pravima. Izborni proces valja poštovati, posebice ovakav, dugo neviđeni rezultat kojim se ne treba pretjerano truditi oko sastavljanja vlade. HDZ-u čestitke, ispred nas su četiri godine stabilnog mandata. Doduše, u nikad težim uvjetima – smatra Rajn.

U svojem gradu, u kojemu je Restartu ipak pripala pobjeda, dobio je 1044 glasova od ukupnih 2644. Iza njega ostali su Mladen Kešer s 517 glasova te Rajko Ostojić s 293.

– Najviše me veseli upravo taj dio. Moj ulazak u stranku, svjestan sam, izazvao je određeni gnjev ljudi. Ali, 40 posto preferencijalnih glasova od ukupnog broja liste poprilično je dobar rezultat u ovim okolnostima. Ima li smisla tražiti Pirovu pobjedu? Nema, budući da sam jasno u stranački život krenuo s ciljem da radim s državne razine, podržavajući naš kraj – tvrdi Rajn, dodajući kako mu rezultat u prigorskome gradu pokazuje da nagodinu ide tražiti novi i završni gradonačelnički mandat.

Lokalna politika i parlamentarni izvori, po njemu, nerijetko se razlikuju. Ipak, završe li sve projekte, kao i uz činjenicu da izbor Križevčana posljednjih godina jesu upravo opcije koje su i na jučerašnjim izborima prevladale među glasačima, vjeruje i očekuje da će se isto pokazati na lokalnim izborima.

Mario Rajn priprema se za drugi gradonačelnički mandat // Foto: krizevci.hr

– Nisam razočaran jer nisam dobio mandat. Nije bilo ni blizu, dobili smo četiri mandata tako da nisam prvi ispod crte. Pokazalo se da su ankete vrlo varljiva stvar. Ovakav nesrazmjer apsolutno je neviđen. Neovisno o tome što se čini floskularno, izbori su stvarno jedina prava anketa – govori Rajn.

Osim što je Davor Bernardić dao ostavku na mjestu predsjednika SDP-a, nameće se i potencijalni odlazak predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji je proteklih tjedana bio pod stalnim pritiskom stranačkih kolega, pa su čak neki ogranci i napustili stranku.

– Budući da na državnoj razini nije ostvaren planirani minimum, a to su tri mandata od kojih je HSS dobio dva, stranačka tijela moraju procijeniti situaciju. Poruka terena jest da je otklonjena glava, koja je u Zagrebu, od tijela stranka, koje je na terenu – izjavio je Rajn.

Mišelu Jakšiću i Darku Soboti, koji ima dobru mogućnost ući u sabor premda se nalazio na graničnome sedmome mjestu HDZ-ove liste u II. izbornoj jedinici, uputio je čestitku s vjerom da raditi na razvoju Podravine i Prigorja. Prvi korak je, dakako, potpisivanje ugovora o nastavku gradnje brze ceste.

Foto: Ivan Balija
Ivan Pal, Mario Rajn, Tomislav Golubić, Mišel Jakšić i Rajko Ostojić // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hamag Bicro

OBRTNA SREDSTVA Svakom poljoprivredniku do 25.000 eura zajma, kamate samo 0,5 posto

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, skraćeno HAMAG-BICRO, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede upravo je stavila na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×