14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki planovi

Mario Tomiša: Gradnja menze počinje u travnju, a očekujemo i europska sredstva za znanstveno-istraživački centar
M

Ne propustite

Sveučilištu Sjever odnosno Sveučilišnom centru u Koprivnici predstoje brojni projekti koji će svakako utjecati na njegov rast.

Napokon bi na rad trebala doći i toliko priželjkivana menza na licu mjesta, u jednom od objekata bivše vojarne, odmah uz sveučilišnu zgradu, o čemu nam je više ispričao koprivnički prorektor Mario Tomiša.

– Trenutno smo u fazi javne nabave. Menza bi se trebala početi raditi tijekom travnja te biti završena do iduće akademske godine. U nju ulažemo vlastita sredstva, a radi se o tri milijuna kuna – izvještava nas Tomiša.

Osim toga, u očekivanju zelenog svjetla još su dva velika projekta. Sveučilište se prijavilo na EU natječaj za razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture.

Prorektor Mario Tomiša // Foto: Matija Gudlin

– Prijavili smo obnovu dvije zgrade koje želimo pretvoriti u znanstveno-istraživački centar. Na indikativnoj smo listi, što znači da smo prošli prvu, preglednu fazu i sad nas čeka pozivni natječaj. Ulaganje u ovaj projekt iznosit će 38 milijuna kuna, provodi ga nadležo ministarstvo, a financije su isključivo iz EU fonda – uputio nas je proretktor.

Idući natječaj u kojem sudjeluje Sveučilište, a u kojem su većinski partneri Grad Koprivnica i Podravka, jest Innotech.

– S tim smo projektom u istoj fazi. Na inidikativnoj smo listi i čekamo pozivni natječaj. Naš udio u ulaganju je 17 milijuna eura – najavljuje Tomiša i upućuje nas u nove studijske programe.

– Uz postojeće, preddiplomske novinarstvo i medijski dizajn, isti će smjerovi sad imati i diplomske studije. Potpuno novi preddiplomski bit će tehnička i gospodarska logistika, odnosno diplomski studij održiva mobilnost i logistika. Uz navedeno, među diplomske studije uvodimo još i ambalažu – nabrojao je prorektor smjerove kojima Sveučilišni centar u Koprivnici ukazuje na ozbiljne namjere širenja i pretvaranja Koprivnice u konkurentni sveučilišni grad.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super trikovi

Što s limunom koji ste ocijedili ili naribali? Ne bacajte ostatak, evo kako ga iskoristiti

Što s limunom koji ste samo djelomično iskoristili? Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×