Studentska menza

Mario Tomiša: Studenti uskoro dobivaju topli obrok u KTC-u, ali ne odustajemo ni od uređenja menze odmah uz faks

08:00h
0
KTC-ov Restoran Ivana // Foto: Matija Gudlin

Kad će krenuti s radom još se ne zna jer se trenutno uvodi informatički sustav za iksice. Također, i Grad usklađuje prijevoz s rasporedom studenata te se razmatraju dvije ili tri varijante.

Dugo razvlačena saga sa studentskom menzom napokon dobiva naznake konkretne realizacije. Uslugu toplih obroka za studente prilagođene njihovom džepu, pružat će KTC-ov Restoran Ivana, a s radom bi trebao krenuti u neko dogledno vrijeme, čim se riješi još nekoliko završnih detalja.

Podsjetimo, nakon što je menza kratko vrijeme funkcionirala u Podravkinom restoranu, na novi se natječaj, osim KTC-a, prijavio i bivši pružatelj usluge menze, Hotel Podravina.

– Ugovor je potpisan, a KTC, odnosno restoran Ivana,  izabran je za pružanje usluge studentske menze. Ne zna se još točno kad će se krenuti s radom, jer se trenutno uvodi informatički sustav za iksice. Također, i Grad još usklađuje prijevoz s rasporedom studenata te nam je rečeno da razmatraju dvije ili tri varijante – najviše je što nam je prorektor Sveučilišta Mario Tomiša mogao reći, ali je najavio da se iduće godine planira svakako krenuti s uređenjem menze unutar Kampusa, odmah pored zgrade fakulteta.

Irena Tukša, izvršna direktorica KTC-a, napomenula je kako studenti još nisu krenuli s prehranom u Restoranu Ivana te se još uvijek čeka oprema potrebna za instaliranje sustava za provlačenje studenstskih Iksica.

Zanimalo nas je hoće li kapacitet posluživanja biti dostatan kako KTC nudi i gablece za druge goste.

– S obzirom na to da se radi o linijskom tipu posluživanja, te da smo u rujnu ove godine imali rekonstrukciju restorana i kuhinje kapaciteti su zadovoljavajući – objasnila je I. Tukša.

Doznajemo kako prehrana studenata neće uključivati uobičajeni menu gableca, nego se radi o posebnom menuu koji je propisalo Ministarstvo, a uključivat će tri vrste jela od kojeg je jedno vegetarijansko.

– Po pitanju cjenika Restoran Ivana, također, slijedi politiku Ministarstva, kao i po pitanju normativa i jelovnika. Pretpostavljam da je cjenovni rang svugdje jednak s obzirom na to da je riječ o studentskoj prehrani – rekla je izvršna direktorica.

Objasnila je da će se dio se plaćati iksicama, a dio gotovinom ili drugim oblikom plaćanja, kako korisnik odluči, što znači da je sistem jednak kao i u drugim studentskim restoranima ili menzama.

Pročelnik Darko Ledinski ispričao je kako bi studenti trebali dolaziti na svoj topli obrok na koprivničkoj zaobilaznici.

– Trenutno radimo na tome da se studentima osigura prijevoz od Kampusa do menze. Ako se promoviramo kao grad znanja, onda moramo pružiti i sve potrebne uvjete za to – rekao je Ledinski.

Najavio je kako će studente prevoziti besplatni prijevoz, za početak vjerojatno dvaput dnevno, ali i da će se s vremenom prilagoditi realnim potrebama što se tiče broja mjesta, odnosno, kapaciteta i potrebama učestalosti po pitanju rasporeda.

čitam...
Loading...