nesreća u lovu

Marka je kolega lovac pogodio sačmom u glavu, milimetri ga dijelili od smrti: Lovit ću i dalje, možda već ove nedjelje

Druga kuglica zaustavila se na čelu, nekoliko centimetara iznad lijevog oka. Prilikom tretmana morala mu se razrezati koža kako bi se uspješno izvadilo oba zrna sačme. 

09:35h
0
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Pokoji milimetar dijelio je Marka od puno, puno teže ozljede u lovu. Naime, Marko Vidak (28) iz Ferdinandovca u nedjelju je s kolegama išao u organizirani lov na fazane na području pokraj Kloštra Podravskog zvanog Selišće, a nakon svega posla su imali i policajci i medicinari.

Njega je u lovu sačmom u glavu pogodio stariji kolega iz Kloštra Podravskog. Dogodilo se to oko 11.40, a ranjeni Marko ispričao nam je kako se sve dogodilo.

– Fazan je izletio iz trave, raslinja, šikarja i ja sam se refleksno okrenuo u tom smjeru, okrenuo sam glavu u lijevo odakle se pojavio fazan. U sekundi sam čuo pucanj i osjetio bol na licu. Pogodila me sačma, krv je odmah brizgnula i postao sam malaksav, a lovnik i kolega su mi pomogli. Prebacili su me u auto, pozvali hitnu pomoć i krenuli smo za Kloštar Podravski gdje me hitna preuzela i odvela u koprivničku bolnicu – govori nam Marko.

U bolnici su ustanovili da su ga pogodile dvije kuglice sačme, jedna samo nekoliko milimetara od desnog oka koja se nije odmah zaustavila već se ‘prošetala’ još osam centimetara po lubanji prema tjemenu. Druga kuglica pogodila ga je u čelo i zaustavila se nekoliko centimetara iznad lijevog oka. Prilikom tretmana morala mu se razrezati koža kako bi se uspješno izvadilo oba zrna sačme.

– Da je bilo samo koji milimetar ulijevo sačma bi me pogodila direktno u oko, tko zna što bi onda bilo, moglo je završiti puno gore. No, kolegi lovcu ništa ne zamjeram, moglo se dogoditi svakome, dogodilo se njemu i meni – priča nam Marko, inače otac dvogodišnje djevojčice.

Nesretni događaj do kosti je uplašio njegovu obitelj, pogotovo suprugu i roditelje. Marko je sada doma i odmara se, rane zarastaju. Svjesno tvrdi da se to moglo dogoditi svakome i da zna da nije bilo trunčice namjere. Lovac koji ga je upucao, Zdravko Spahija (65), Marku se odmah došao ispričati i dati mu ruku.

– Obitelj želi da se ostavim lova, aii to ne dolazi u obzir, to je valjda prirođeno, nema odustajanja. S lovom nastavljam, već možda ovu nedjelju – govori Marko s osmijehom i sprema se u lov.