otrovne strelice na županijskoj skupštini

Marko Fucak (SDP) došao u majici s provokantnim natpisom o Jozinoviću, župan Koren: Dosta mi je bljuvotina koje iznosite na moj račun, treba vas tužiti

Predlažem da se otvori u županiji Konzultantska akademija Jozinović. On bi bio direktor u akademiji, a financirala bi se bonusom koji si je isplatio. On je primjer kako se uhljebiti bez diplome, predložio je Fucak.

17:32h
1
Marko Fucak (SDP) // Foto: Matija Gudlin

Marko Fucak (SDP) na današnju sjednicu Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije došao je u majici koja je privukla pažnju svih prisutnih, a nosila je poruku koja glasi ‘Konzultantska akademija Jozinović – Kako se uhljebiti bez diplome.

Očito da je upravo ovu poruku pripremio za izlazak pred govornicu i to pod točkom koja se odnosila na stanje nezaposlenosti i tržištu rada u Podravini i Prigorju.

Ukratko, u svojem je izlaganju istaknuo da su razlozi zbog kojih mladi odlaze iz države, osim malih plaća, korupcija, zapošljavanje preko veza te općenito i gubitak povjerenja u političke institucije.

Ističe i primitivizam kao jedan od dodatnih razloga.

Marko Fucak // Foto: Matija Gudlin

– Predlažem da se otvori u županiji Konzultantska akademija Jozinović. On bi bio direktor u akademiji, a financirala bi se bonusom koji si je isplatio. On je primjer kako se uhljebiti bez diplome. Mogao bi savjetovati mlade kako da se uhljebe, pomogao bi im u pronalaženju posla i to pod motom ‘Kako se uhljebiti bez diplome’ – sarkastičan je bio vijećnik Fucak.

Dodao je da mu je isto tako i fascinantno što nije provjereno je li diploma nekadašnjeg direktora Piškornice – Mladena Jozinovića, bila valjana.

– Kad sam se ja zapošljavao, moj šef je znao sve o meni, od toga tko sam i što sam, kako mi se zovu roditelji pa i koji broj cipela nosim – kazao je Fucak.

Župan Darko Koren nije mu ostao dužan pa mu je poručio da dolazi iz stranke kojoj se sve temelji na satiri.

Županijska skupština
Župan Darko Koren // Foto: Ivan Brkić

– Vaš predsjednik stranke je najpoznatiji satiričar. Pa onda vi to svojim stavom ne trebate prenositi na našu županiju. Ponavljam, svoj život živim pošteno. Nisam znao da si je isplatio bonus, to tvrdim i danas. Županija ima 22 posto udjela, a vi po tome insinuirate stalno da sam glup ili lopov, u tih toliko posto. Prestanite insinuirati moju upletenost u to, meni je toga dosta. Povući ću neke korake, isto tako i protiv zastupnika Mađera – oštar je bio u svojem govoru župan Koren.

Rasprava je otišla toliko daleko da su prštali neprimjereni izrazi između Kutičića, Felaka, Sabolića pa i Kavgića.

Na kraju je župan Koren rekao da je izneseno toliko neciviliziranih izjava, pa čak i onih koje ozbiljno pretendiraju da budu predmet pravnih procesa.

– Dosta mi je bljuvotina koje svi vi iznosite na moj račun i svih nas te vas treba tužiti. Stanje u gospodarstvu je ipak bolje nego u drugim županijama i bolje nego prije, ima pomaka i to je tako. Ovakva razina političkog nastupa ne vodi nikamo – poručio je župan Koren.

 

 

.

Loading...