ostao i bez novčanika

Marku (26) je pred očima ukraden automobil: Čuo sam zvuk upaljenog motora, istrčao na dvor i vidio lopova kako izlazi na cestu, trčao sam za njim, vikao, ali uzalud…

Samo pola sata ranije djevojka mu se vratila od roditelja, no u bravi automobila je ostavila ključ, što je precizno oko lopova odmah primijetilo

11:54h
0
Marku (u krugu) automobil je ukraden u nedjelju poslijepodne // Foto: Facebook/Ilustracija

Prilično mirno nedjeljno poslijepodne, Marku Sačeru, 26-godišnjaku iz Kutnjaka, u sekundi se pretvorilo u pakao. Naime, iz dvorišta mu je ukraden automobil Opel Astra 1.7 CDTi, a da stvar bude još bizarnija, u to je vrijeme bio kod kuće i vidio je kako mu lopov s upaljenim motorom bježi iz kućnog okruženja i odlazi u nepoznatom pravcu. Krađu su nam potvrdili i iz koprivničke policijske postaje, dodavši da se ista dogodila u 16.30 sati i da za otuđenim vozilom i nepoznatom osobom i dalje tragaju.

U međuvremenu, kontaktirali smo i vlasnika vozila, koji je za ePodravinu ispričao kako se cijela situacija odigrala. Kaže da živi u izvanbračnoj zajednici s djevojkom Katarinom, koja se tog poslijepodneva vratila od roditelja koji žive u Malom Bukovcu. Bilo je to oko 16 sati. Parkirala je automobil na prilazu u dvorište, međutim, u nepažnji je ostavila ključ u bravi, što je nepoznati lopov iskoristio i samo pola sata kasnije automobila više nije bilo u dvorištu.

Kradljivca vidio nekoliko puta ranije, što znači da živi negdje u blizini

– Bio sam u kući kada sam čuo da se upalio motor automobila i da netko stišće papučicu gasa. Nije mi bilo jasno što se događa i mislio sam prvo da je Katarina u njemu. No, ona je bila u kuhinji i pekla palačinke. Pogledao sam kroz prozor i imao što vidjeti. U mojem automobilu sjedio je lopov. Brzo sam istrčao van, on je već bio na izlazu, no motor mu se ugasio. Opet ga je upalio i otišao u nepoznatom smjeru. Vikao sam, trčao, ali uzalud – priča nam Marko.

Kaže kako je odmah alarmirao policiju, koja je prilično brzo reagirala. Odmah su postavili punkt kod Donje Dubrave, kako bi spriječili eventualni prelazak automobila u Međimurje, a kada im je opisao lopova, posumnjali su na jednu osobu iz Selnice Podravske.

– Sve je vidjela i susjeda. Ona je, ustvari, prva vidjela kako se netko mota, a zatim i sjeda u moj automobil. Kaže kako bi odmah prepoznala kradljivca, a mislim da bih ga i ja prepoznao, jer koliko sam stigao vidjeti ima izrazito dugu, tamnu bradu i vidio sam ga nekoliko puta ranije, što znači da živi u nekom od okolnih mjesta – naglasio je 26-godišnji vlasnik automobila.

Vrijednost automobila procjenjuje se na 22 tisuće kuna

Da stvar po njega bude još gora, u pretincu automobila bio mu je novčanik, što znači da je, osim vozila, ostao i bez dokumenata.

– Na sreću, novaca nije bilo u novčaniku, ali sam ostao bez osobne i zdravstvene iskaznice i bez bankovne kartice, koje sam odmah stornirao. Što se tiče automobila, u rezervoaru je bilo oko jedne četvrtine goriva, a njegova vrijednost procjenjuje se na 22 tisuće kuna – rekao nam je Marko, otkrivši da je automobil proizveden 2004. godine i plave je boje. Registarske oznake su KC-549-GB.

Kaže kako nikada nije mislio da će mu se tako nešto dogoditi, i to doslovno pred očima, a s obzirom na to da im je ukradeni Opel jedini automobil, s kojim se koriste svakodnevno, nada se da će policija što prije pronaći lopova. Ako ne naša, onda možda međimurska, koja je, također, alarmirana, odmah po prijavi ovog kaznenog djela.