prva žena

Martina Dalić postat će nova predsjednica Uprave Podravke?

Ovu odluku i formalno bi sutra trebao potvrditi Nadzorni odbor Podravke koji će se, kako smo već pisali, sastati u Štaglju u 13 sati.

15:57h
0

Podravku će nakon smrti Marina Pucara voditi Martina Dalić, piše podravski.hr, a doznaje od izvora bliskih Vladi i Nadzornom odboru kompanije.

Ovu odluku i formalno bi sutra trebao potvrditi Nadzorni odbor Podravke koji će se, kako smo već pisali, sastati u Štaglju u 13 sati.

Vlada je, po svemu sudeći uvjerila mirovince i dala zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu. Koprivničku prehrambenu kompaniju vodit će tako prva žena u povijesti – do isteka mandata aktualne Uprave u veljači 2022. godine.

Povjerenje joj je dano iako iza sebe ima aferu Hotmail, nakon koje je morala napustiti Plenkovićevu Vladu.

Sadašnji član Uprave Davor Doko te Marko Đerek iz redova mirovinaca, po svemu sudeći, trebali bi ostati u Upravi. U Upravi ostaju i Ljiljana Šapina te Hrvoje Kolarić, prvi čovjek Belupa.

Martina Dalić rođena je 12. studenog 1967. godine u Velikoj Gorici , diplomirala (1990. ) je i magistrirala (1994. ) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala 2012. na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Po završetku fakulteta zaposlena je kao asistentica na katedri za organizaciju i menadžment, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.  Od ožujka 2005. do svibnja 2012. bila je član Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju RH Europskoj uniji u kojem je obavljala dužnost zamjenika glavnog pregovarača (2005. – 2008.) i vodila pregovore u poglavljima oporezivanje, carinska unija, financijske i proračunske odredbe i financijski nadzor.

U Vladi Jadranke Kosor obnašala je dužnost ministrice financija (2010.-2011.). U Vladi Andreja Plenkovića (2016.-2018.) obnašala je dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta koju napušta zbog afere Hotmail kada je putem privatnog maila komunicirala sa stručnjacima koji su pisali Zakon, a kasnije ostvarili milijunske konzultantske ugovore.

Udana je i majka je dvoje djece. Govori engleski jezik.

Krajem listopada 2018. godine izdaje svoju prvu knjigu pod nazivom Agrokor – slom ortačkog kapitalizma u 45 tisuća primjeraka koja se dijelila uz dnevne novine.

Suprug nove predsjednice Uprave Podravke Niko Dalić poznati hrvatski naftaš i dugogodišnji član Uprave Ine iz hrvatske kvote.