21.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Martina Golčić: Trg sam 10 godina vodila odgovorno, zakonito i uspješno
M

Ne propustite

Nova direktorica Koprivničkog poduzetnika održala je u petak konferenciju za novinare na kojoj je uvodnu riječ imao zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

– U ime osnivača i vlasnika Koprivničkog poduzetnika došao sam reći da dajemo punu podršku gospođi Golčić u njenom radu, na temelju njenog programa, nekih njenih vizija i ideja te nekih naših vizija i ideja kako želimo da Koprivnički poduzetnik funkcionira i kako da radi – kazao je Jakšić.

Potom je obrazložio zašto je na tu poziciju izabrana upravo Martina Golčić.

– Mišljenja smo da Martina može adekvatno odgovoriti tom zadatku, i zbog nekih prijašnjih stvari koje je radila na dobrobit ovoga grada i dobrobit njegovih građana. Samo da vas podsjetim, bez obzira na crnilo koje se trenutno stvara oko te priče, da je Martina vodila investiciju koprivničkih bazena, koja je bila gotova u roku od godinu dana dok su neki drugi radili po tri-četiri godine za duplo više novaca nego naš grad. Osim toga, vodila je i obnovu i prenamjenu Doma mladih, i još puno projekata i akcija koje imamo u našem gradu. Osobno sam mišljenja da ne treba stvarati priču tamo gdje je nema. U ime gradske uprave i gradske vlasti mogu zasigurno reći, s obzirom da je bilo implikacija na nekakve istrage i sporove, da osoba kojoj bi nešto bilo dokazano ili bi za to bila ne daj bože osuđena zasigurno ne bi bila na nikakvoj odgovornoj funkciji u sklopu gradske uprave Grada Koprivnice, a ne bi u konačnici ni radila u gradskoj upravi niti u tvrtkama u vlasništvu Grada Koprivnice – rekao je Jakšić te Martini Golčić poželio puno uspjeha i dobrih rezultata.

Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva

Martina Golčić novinarima je podijelila plana rada Koprivničkog poduzetnika.

– Važno je reći da je Koprivnički poduzetnik poduzeće koje je osnovano kao potporna institucija razvoju malog i srednjeg poduzetništva. S tim ciljem on pruža usluge poduzetničkog inkubatora i sve ostale usluge koje poduzetnici trebaju da bi se razvili, osnažili, radili svoj posao uspješno i pokrenuli proces razvoja ovoga kraja i zapošljavanja – uvodno je kazala Golčić i nastavila:

– Jedan od najvažnijih ciljeva jest povezivanje s institucijama koje se bave povezivanjem malog i srednjeg poduzetništva, i onima na državnoj razini, ali i onima na području Grada Koprivnice. Smatramo da je izuzetno važno da korištenje resursa bude racionalno i ekonomično. U tom smislu vodit ću ovo poduzeće da se kontroliraju troškovi, a da se postiže maksimalan učinak, a sve s ciljem da svaki poduzetnik koji ovdje dođe bude potpuno siguran da ima našu podršku i svu našu stručnost i pažnju u osjetljivom razdoblju početka obavljanja svoje djelatnosti.

Golčić je dodala kako će Poduzetnik biti vrlo važan partner u projektu Inotech, te je rekla kako očekuje dobit od 35.000 kuna u 2014. godini. Napomenula je kako to nije poduzeće koje bi razvijalo biznis i ostvarivalo zaradu.

Bez grižnje savjesti

Potom se u duljem obraćanju novinarima Martina Golčić osvrnula na svoj rad na čelu gradskog poduzeća Trg.

– Trg sam 10 godina vodila odgovorno, zakonito i uspješno i nemam potrebe osvrtati se na prethodno razdoblje s ikakvom grižnjom savjesti. Ovaj posao je za mene poslovni izazov i dobra odluka.

Osvrnula se na poslovanje Trga i na to što se šest godina poslovalo s dobiti, a četiri s gubitkom te se upitala mjeri li se uspješnost gradskih tvrtki isključivo po poslovnim rezultatima, a kao primjer je navela milijunske minuse u kojima se nalaze slična gradska poduzeća u Varaždinu i Zadru.

Posebno je Golčić istaknula poslovanje bazena i cijenu ulaznica.

– Od prvog dana cijena je 15 kuna za sat vremena i 20 kuna za dva sata. U Varaždinu je to 18 i 25 kuna, u Čakovcu 22 i 27 kuna. A jesu li u međuvremenu rasli drugi troškovi, jesu li možda energenti poskupjeli? A ekonomska cijena karte za bazen u Koprivnici iznosi 89 kuna!

„Ne dajete mi prostora da se branim”

Oponenti joj najviše zamjeraju kupovinu Peveca.

– Procijenjena vrijednost te nekretnine je 100 milijuna kuna, a kupljena je za 27 milijuna kuna temeljem odluke Gradskog vijeća. Istina je da svi prostori nisu iznajmljeni, ali za to postoje određeni razlozi. Mi smo učinili sve da ih iznajmimo, ali o tome nitko nije ništa pitao. Ja vas pitam, da je poduzeće poslovalo s plusom, da li bi me i dalje prozivali? Što se tiče moje sposobnosti, nemam ništa za sakriti, otvorena sam za sva pitanja. Međutim, stvara se pritisak na ljude koji mi daju podršku, a meni ne dajete prostora da se branim. U vrijeme mog vođenja trga nije bilo nikakve prijave, niti jedne kazne.

Jakšić: Sve po zakonu

Nakon neuobičajene pressice novinari nisu imali previše pitanja. Tek su dogradonačelnika Jakšića pitali kako to da nije bilo barem internog natječaja za izbor direktora Koprivničkog poduzetnika.

– Sve je napravljeno po zakonskim okvirima, kako rade i drugi gradovi i županije – odgovorio je Mišel Jakšić, koji nije želio komentirati sumnje da je gradonačelnica Vesna Želježnjak lažno ispunila putne naloge.

– Sve o tome piše u priopćenju gradonačelnice – poručio je Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×