Martina i Zoran Zlatar vratili se iz Poljske, humanitarna akcija traje do 30. kolovoza

08:33h
0
Detalj s dočeka Martine i Zorana Zlatara na Zrinskom trgu // Foto: PU koprivničko-križevačka

Kontakt policajac Policijske postaje Koprivnica, Zoran Zlatar i njegova kćer Martina vratili su se 23. kolovoza s puta dugog 1600 kilometara.

 

Oni su biciklima putovali u Poljsku i natrag, a u sklopu humanitarne akcije za kupnju nužno potrebne opreme za Odjel Pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica pod nazivom: „1 KILOMETAR = 1 EURO”.

Akciju je organizirao Regionalni klub IPA Koprivnica koji djeluje na području Koprivničko-križevačke županije čiji su članovi aktivni i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Humanitarna akcija „1 kilometar = 1 euro” planirana je u razdoblju od 1. do 30. kolovoza 2014. godine.

Humanitarni biciklistički maraton odvožen je u okviru Međunarodnog vojnog hodočašća u Czestochowi.

Žene prikupile 11.629 kuna

Nakon povratka koprivničkog kontakt-policajca Zorana Zlatara i njegove kćeri Martine s bicikliranja do Poljske i natrag, udruge žena diljem županije organizirale su kulturno-zabavni program u Domoljubu kojemu je cilj bio prikupiti još više sredstava za Odjel pedijatrije koprivničke bolnice. Koliko su u tome uspjele rekla nam je Slavica Stančec, predsjednica Udruge žena Vinica:

– Uspjeli smo ukupno sakupiti 11.629 kuna. Od ulaznica u dvorani u prvoj prodaji sakupljeno je 8.400 kuna jer je bila cijena ulaznice 25 kuna, a dvorana raspolaže s 335 mjesta.

Kada se tome pridodaju i donacije prikupljene tijekom humanitarnog biciklističkog maratona Zlatarovih, iznos se penje na 40-ak tisuća kuna.