9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mlada žena

Matea Radotović bila je službeni fizio hrvatskih vaterpolista na Europskom, njene ruke ‘u plač’ su tjerale sportaše od 130 kilograma
M

Ne propustite

Koprivničanka Matea Radotović (26), djevojka koja je završila koprivničku sporstku Gimnaziju, a posljednje tjedne provela je radno u Budimpešti. Kako, zašto? Ona je fizioterapeut hrvatskih vaterpolista. Završila je fizioterapiju, a radi u Privatnoj praksi za fizikalnu terapiju Zlatko Kercel, koji je i vlasnik. Njegova je tvrtka potpisala ugovor s hrvatskim vaterpolskim savezom i Kercel je trebao s vaterpolistima na Europsko prvenstvo u Budimpeštu.

Ali, njen šef je nedavno dobio dijete i nikako nije mogao put Budimpešte. Tu se otvorila prilika za Mateu.

– Samo mi je rekao da se spremim i da za sedam dana idem s vaterpolistima na Europsko prvenstvo u Budimpeštu. Bila sam šokirana, moji su me odmah pitali hoću li ja to moći, ovako krhka i mala s ogromnim vaterpolistima… Ali sad kad je sve prošlo, mogu reći da sam se dobro snašla i da je sve prošlo bez ikakvih problema – kaže nam Matea, koja je prije odlaska na Europsko prvenstvo par puta navratila na popodnevne treninge, kako bi se ipak upoznala s igračima i stožerom i navikla na ono što ju čeka – rekla je Matea za 24sata.

– Neki igrači su i ranije dolazili kod nas u ordinaciju na terapije, ali nisam uvijek ja s njima radila. A i terapije su jedno, a prvenstvo nešto posve drugo. Prije treninga i utakmica treba zagrijati mišiće, a nakon napora odraditi masažu i terapije po potrebi. Bilo je dosta posla, borili smo se s umorom, upalama mišića i tetiva…, uobičajeno, krpali smo se iz utakmice u utakmicu – priča ona.

Foto: 24sata / Tomislav Gabelić
Foto: 24sata / Tomislav Gabelić

Vaterpolisti su snažni muškarci, smatrani vrlo zgodnima, pa se nije moglo izbjeći i pitanje o tome što je Mateji rekao dečko kad je čuo gdje ide s i kim.

– Ha, ha, ha… Pa to isto su me pitali i igrači. Ništa mi nije rekao jer ga nemam. Ali sumnjam da bi bio baš sretan da mu djevojka ode na put s 13 vaterpolista. Šalili su se igrači malo na moj račun, ali moram ih pohvaliti, stvarno su svi bili jako korektni, pristojni i profesionalni. Kad bi im nešto trebalo uvijek bi to bilo: ”Možeš li molim te…” i ”Hvala…”, nikad: ”Ajde napravi mi…” Osjećala sam se kao dio jedne skladne cjeline, za mene je ovo bilo sjajno iskustvo i voljela bih dok sam još mlada otići na još koje natjecanje. Ali isto tako sam svjesna da sam žensko i da ću jednoga dana zbog obitelji ipak morati ‘stati na loptu’ – izajvila je.

Među sportašima uvijek ima ‘maza’ koji se vole masirati, ali i onih koji bježe sa stola… Među ‘barakudama’ nije bilo ni jednih ni drugih.

Foto: 24sata / Tomislav Gabelić
Foto: 24sata / Tomislav Gabelić

– Ma oni su svi vrhunski sportaši koji su već godinama u profesionalnom sportu i znaju kako stvari funkcioniraju, oni najbolje znaju i što im odgovara i što im treba. Nisu bili ni previše zahtjevni, ni komplicirani. Najviše posla je bilo prije i nakon utakmica, zagrijavanje mišića prije nego li krene rad s kondicijskim trenerom, i kasnije opuštanje i rješavanje problema ako ih ima, a uvijek ih je bilo. Vaterpolo je i te kako naporan sport pun kontakata i udaraca – riječi su mlade fizioterpautkinje.

Dakle, kako krhka djevojka od 60-ak kilograma može okretati i masirati Josipa Vrlića, teškaša, koji ima više od 130 kilograma.

– Bez problema, tehnika je u mom poslu važnija od snage, a ako treba negdje jače pritisnuti, pomognem se laktom. Ali nije bilo potrebe, nekima je i stisak rukom bio prejak… – kaže Matea koja je u mladosti trenirala karate.

– Roditelji su meni i sestri ostavili na izbor čime ćemo se baviti, izabrale smo karate zbog susjeda koji ga je trenirao. Kasnije su rekli da im je bilo žao što me nisu dali u rukomet koji je najpopularniji sport kod nas u Koprivnici, jer sam snažna i borbena pa bih sigurno uspjela. Kad sam preselila u Zagreb napustila sam i karate i posvetila se poslu… – zaključila je simpatična Matea za 24sata.

Foto: 24sata / Tomislav Gabelić
Foto: 24sata / Tomislav Gabelić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

PRVI NESLUŽBENI REZULTATI Evo kako se glasalo u IV. izbornoj jedinici u kojoj su Koprivnica i Đurđevac

DIP je u 21 sat objavio prve neslužbene rezultate parlamentarnih izbora, a do sada je obrađeno 24,25 posto glasova,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×